Το Χριστουγεννιάτικο δώρο των Golden State Warriors

Το Χριστουγεννιάτικο δώρο των Golden State Warriors

Η επιστροφή του DeMarcus Cousins στα παρκέ του ΝΒΑ, μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο DeMarcus Cousins σόκαρε την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα, με την επιλογή του να υπογράψει στους πρωταθλητές Warriors έναντι περίπου 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο υπέρμετρος εγωισμός του θηριώδους Center, δεν άντεξε το γεγονός πως κανένας οργανισμός δεν του πρόσφερε το max συμβόλαιο που ο ίδιος θεωρούσε ότι αξίζει. Έτσι αποφάσισε να τιμωρήσει κατά κάποιον τρόπο την υπόλοιπη λίγκα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πιο ταλαντούχα ομάδα του κόσμου και μάλιστα, σε μια θέση που εντοπιζόταν σχετικό κενό. Κατά συνέπεια είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε άλλη μια χρονιά μπάσκετ, στην οποία γνωρίζουμε ήδη με σχετική ασφάλεια τον τελικό νικητή. Ξαφνικά η αξιοθαύμαστη περσινή βελτίωση των Rockets και η ταυτόχρονη μετακόμιση του Lebron James στην Δυτική περιφέρεια, δεν έχουν πλέον ανάλογη βαρύτητα. Θα μου πείτε, σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Θα συμφωνήσω.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν ποτέ, αν ο Boogie δεν τραυματιζόταν σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Η λογική επιτάσσει, ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο διάφορα franchises απέφυγαν να του προτείνουν πολυετές συμβόλαιο στην φετινή offseason – σύμφωνα με ιατρικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν έκτοτε, είναι μάλλον απίθανο ένας μπασκετμπολίστας με την σωματοδομή και τα κιλά του Cousins να επιστρέψει υγιής στην πρότερη κατάσταση, έπειτα από τον εν λόγω τραυματισμό. Το Golden State φυσικά, έχει την πολυτέλεια να αναλαμβάνει τέτοιου είδους ρίσκα.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα όριζε την επιστροφή του μέσα στον Δεκέμβρη. Κάτι σαν δώρο Χριστουγέννων. Όπως αντιλαμβάνεστε ο καιρός πλησιάζει. Υπό αυτό το πρίσμα, οι Πολεμιστές ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες πως ο Αμερικανός ψηλός θα μετακινηθεί στο ρόστερ της θυγατρικής τους ομάδας και θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής στην G League, προκειμένου να αποκτήσει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό. Όλα φαίνονται να βαίνουν καλώς. Τις προάλλες δημοσιοποιήθηκε μάλιστα και ένα βίντεο, που απεικονίζει τον Cousins να προπονείται παρέα με τον Kevin Durant. Οι κινήσεις του μοιάζουν ακόμα λιγάκι μονοκόμματες, όμως στο San Francisco δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Επιπλέον συχνά είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε την πραγματική ετοιμότητα ενός παίκτη, από ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων.

Σε κάθε περίπτωση η επάνοδος του πρωταγωνιστή μας, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της τρέχουσας σεζόν. Προσωπικά ανυπομονώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ