Τα απίθανα παρατσούκλια του Shaquille O’ Neal (vid/pics)

Τα απίθανα παρατσούκλια του Shaquille O’ Neal (vid/pics)

Τέσσερις αστείες ιστορίες που οδήγησαν στην δημιουργία τους.

Ο Shaquille O’ Neal είναι αδιαμφισβήτητα ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος. Στα νιάτα του υπήρξε ίσως ο πιο κυρίαρχος Center στην πλούσια ιστορία του ΝΒΑ. Ο τρόπος που αγωνιζόταν ήταν πραγματικά μοναδικός – κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Η τεράστια καριέρα του είναι γεμάτη ομαδικές και ατομικές διακρίσεις, με αποκορύφωμα φυσικά τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με τους Los Angeles Lakers στις αρχές του 2000.

Τα τελευταία χρόνια έγινε αναλυτής αποτελώντας βασικό στέλεχος της τηλεοπτικής εκπομπής «Inside the NBA», η οποία σημειωτέον έχει με διαφορά την μεγαλύτερη τηλεθέαση συγκριτικά με τις υπόλοιπες στην Αμερική. Ενδιάμεσα βέβαια ασχολήθηκε με ένα σωρό άλλα εγχειρήματα – τραγουδιστής (με κανονική δισκογραφία), επιχειρηματίας και εκκολαπτόμενος ηθοποιός, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από cult ταινίες όπως το Shazam.

Πέρα όμως από όλα αυτά, ένα από τα πιο υποτιμημένα χαρίσματα που διαθέτει, είναι η ικανότητα του να δίνει αστεία και πρωτότυπα παρατσούκλια στον εαυτό του. Στο σημερινό κείμενο θα θυμηθούμε ορισμένα διασκεδαστικά περιστατικά, που οδήγησαν στην δημιουργία τους.

  • The Big Aristotle (ο μεγαλόσωμος Αριστοτέλης;;;). Σε παλαιότερες συνεντεύξεις έχει παραδεχτεί, ότι από μικρή ηλικία δυσκολευόταν υπερβολικά να ανταπεξέλθει στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του στο σχολείο, με τις επιδόσεις του να γίνονται συχνά αντικείμενο χλευασμού από διάφορους συμμαθητές του. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως άφησε ένα βαθύ σημάδι στον ψυχισμό του Shaq – έτσι το 2000, όταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του έχοντας μόλις κατακτήσει το πρώτο του δαχτυλίδι με τους Lakers, επέστρεψε στα θρανία του πανεπιστημίου και κατάφερε να αποφοιτήσει από το διάσημο LSU. Στην συνέχεια έσπευσε να δηλώσει στα media ότι από εδώ και πέρα θα με αποκαλείτε «The Big Aristotle», επειδή είμαι μεγαλόσωμος αλλά πλέον έχω λάβει και την κατάλληλη εκπαίδευση.
  • The Big Shaqtus. Το συγκεκριμένο παρατσούκλι έχει προκύψει από μια διαφήμιση του ESPN, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 2007. Σε αυτήν απεικονίζεται ένας κάκτος κάπου στην έρημο, ο οποίος για κάποιο λόγο έχει το πρόσωπο του O’ Neal. Προσωπικά μου έχουν λείψει αυτού του είδους οι cult διαφημίσεις με αστέρες του ΝΒΑ. Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Απολαύστε την.

https://streamable.com/977r3

  • The Diesel. Μακράν το αγαπημένο μου. Ο πρωταγωνιστής μας έδωσε το εν λόγω προσωνύμιο στον εαυτό του, εξαιτίας της κτηνώδους δύναμης που ανέκαθεν τον διέκρινε. Ουσιαστικά του άρεσε να παρομοιάζει το παιχνίδι του, με την λειτουργία των μηχανών εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα. Το παρατσούκλι γνώρισε τεράστια δημοτικότητα, τον καιρό που ο Shaq κυκλοφόρησε τον πρώτο από τους συνολικά έξι προσωπικούς του δίσκους, με το ίδιο φυσικά όνομα. Το παιδί άλλωστε είναι καλλιτέχνης.

  • Shaq Fu. Έτσι ονομάστηκε το ηλεκτρονικό παιχνίδι πολεμικών τεχνών που δημιουργήθηκε προς τιμήν του, το 1994. Το προσωνύμιο ήταν τόσο πετυχημένο, που τελικά κατόρθωσε να διατηρηθεί ακέραιο στο χρόνο. Ο ίδιος πάντως το χρησιμοποιούσε κατά βάση για να τρολάρει τον μεγάλο του αντίπαλο Yao Ming, πριν από τους μεταξύ τους αγώνες.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ