Μπορούν οι Thunder να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

Μπορούν οι Thunder να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

Το βάθος στον πάγκο και οι τρομερές επιδόσεις στα μετόπισθεν.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, τα πράγματα δεν φαίνονταν να πηγαίνουν και τόσο καλά για τους Oklahoma City Thunder. Ο Russell Westbrook βρισκόταν ακόμη στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, έπειτα από τον αναπάντεχο καλοκαιρινό τραυματισμό του στο γόνατο.

Επιπλέον το franchise δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του, με τα αρχικά αποτελέσματα να σκορπούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στις τάξεις των φιλάθλων του.

Τα ερωτήματα σχετικά με την δομή του ρόστερ, έμοιαζαν να παίρνουν σιγά σιγά την μορφή χιονοστιβάδας. Μήπως δεν έφταιγε μόνο ο Carmelo Anthony; Μήπως η παραμονή του Paul George δεν ήταν αρκετή; Μπορούν οι Thunder να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

Δύο μήνες μετά η κατάσταση φαντάζει ολότελα διαφορετική. Σήμερα η Οκλαχόμα αντιπροσωπεύει μια από τα πιο καυτά σύνολα της αμερικάνικης λίγκας, καταγράφοντας 21 νίκες στις τελευταίες 28 αναμετρήσεις.

Ο PG13 διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς το Δεκέμβρη σκοράρει κατά μέσο όρο 32 πόντους, ευστοχώντας στο 53% των σουτ που επιχειρεί. Εδώ κλέβει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Stephenson και πετυχαίνει ένα πολύ δύσκολο καλάθι στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Κατά την γνώμη μου, η θεαματική αυτή μεταστροφή στην απόδοση του συλλόγου, εδράζεται σε δύο βασικούς άξονες.

 

  1. Το βάθος στον πάγκο. Για πρώτη φορά μετά την φυγή του Kevin Durand, οι άνθρωποι του οργανισμού φρόντισαν με συγκεκριμένες κινήσεις να αντιμετωπίσουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παραδοσιακά ταλάνιζαν τους Thunder. Επιτέλους αποκτήθηκαν οι κατάλληλοι role players, οι οποίοι θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία, στις συνεχόμενες υποχρεώσεις της regular season.

 

 

 

 

 

Μια ματιά στην παραπάνω φωτογραφία θα σας πείσει. Σε αντίθεση με πέρσι, υπάρχει πλέον αναπληρωματικός Center. Όποιος μάλιστα παρακολουθεί τα παιχνίδια τους, θα έχει σίγουρα διαπιστώσει ότι ο Nerlens Noel πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, αποτελώντας ένα κανονικό σκιάχτρο για τους αντιπάλους στα μετόπισθεν. Επιπλέον ο Dennis Schroder προσδίδει ασφάλεια στην θέση του point guard, ενώ μπορεί εύκολα να αγωνιστεί και δίπλα στον Westbrook. Τέλος ο πάγκος του έχει γεμίσει με ένα σωρό αθλητικούς πλάγιους παίκτες, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες όποτε παρουσιαστεί ανάγκη.

  1. Το μεγάλο κόλπο βέβαια λαμβάνει χώρα στην άμυνα. Η Οκλαχόμα διαθέτει την αποτελεσματικότερη αμυντική λειτουργία στο ΝΒΑ, καθώς δέχεται μόλις 101,4 πόντους ανά 100 κατοχές. Τοποθετείται στην πρώτη θέση στην κατηγορία των deflections (ένας δείκτης που μετρά την αμυντική ένταση) με 16 ανά αγώνα, στην δεύτερη θέση στις διεκδικήσιμες μπάλες (10,5) και στην Τρίτη, στο συνολικό net rating (6,3/η διαφορά άμυνας – επίθεσης). Το βασικό της πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι το μήκος και η αθλητικότητα που διακρίνει τους μπασκετμπολίστες που απαρτίζουν το ρόστερ της . Ελάχιστες ομάδες έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα αθλητές σαν τους Westbrook/George/Adams/Grant. Ακόμα και ορισμένοι παίκτες των πίσω γραμμών, αντιπροσωπεύουν υποδείγματα ατομικής κατάστασης. Με λίγα λόγια: η άμυνα των Thunder μοιάζει ώρες ώρες πραγματικά τρομακτική.

 

Ο καινούριος χρόνος βρήκε τους πρωταγωνιστές μας, να στρογγυλοκάθονται στην πρώτη τριάδα της Δυτικής περιφέρειας, μια μόλις νίκη μακριά από τους δεύτερους Warriors. Εάν κατορθώσουν να σταθεροποιήσουν την αμυντική τους απόδοση σε αυτά τα επίπεδα, τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν εκκωφαντικό θόρυβο τον Μάιο, όταν θα ξεκινήσουν τα playoffs. Ο δρόμος προς τους τελικού της Δύσης, φαντάζει φέτος πιο ανοιχτός από ποτέ.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ