«Τρέμουν» στο ΝΒΑ τη βελτίωση του Γιάννη που θα σημάνει… Game Over

«Τρέμουν» στο ΝΒΑ τη βελτίωση του Γιάννη που θα σημάνει… Game Over

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πλέον καθιερωθεί στην αφρόκρεμα του ΝΒΑ και αν η βελτίωση που αρχίζει να αχνοφαίνεται στο μακρινό του σουτ, πάρει σάρκα και οστά, τότε επίσημα θα μιλάμε για την «Antetokounmpo Era» στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου!

Το έχει η μοίρα των κορυφαίων. Και αυτών που προορίζονται για την κορυφή. Όλες τους οι κινήσεις, τα θετικά και τα αρνητικά εντός και εκτός παρκέ μεγεθύνονται, δίνοντας τροφή για σχολιασμό τόσο στους οπαδούς όσο και στους… haters. Είναι ο τρόπος που δουλεύει το υγειές star system του αμερικανικού μπάσκετ. Μέσα σε αυτό δεν έχει απλά ενταχθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά έχει φτάσει να θεωρείται και εξέχον μέλος του, μαζί με τους 5-6 καθιερωμένους αστέρες της Λίγκας. Ο Greek Freak έχει δουλέψει αφάνταστα με το κορμί του και έχει πλέον εξελιχθεί σε υπεραθλητή που τρέχει, πηδάει, καρφώνει, μαρκάρει από άσσο μέχρι 5άρι, παίζει με πλάτη αλλά μπορεί και με αρκετή άνεση να βάλει και την μπάλα στο παρκέ.

Ο Έλληνας franchise player των Μπακς, συγκαταλέγεται πλέον στους δύο κύριους διεκδικητές για την κατάκτηση του βραβείου του MVP (μαζί με τον Χάρντεν) και δείχνει συχνά πυκνά πως είναι έτοιμος να τρυπά ξανά και ξανά το ταβάνι που ο ίδιος θέτει με κάθε εμφάνισή του. Το μόνο που λείπει στον Γιάννη είναι το σουτ. Η μεγάλη του… πληγή. Ή μήπως τελικά όχι; Στατιστική ανάλυση του παιχνιδιού του 25χρονου φόργουορντ δείχνει αργή αλλά εμφανή βελτίωση των ποσοστών του από τη γραμμή των 7.25μ. Ο Human Alphabet ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο με το… θλιβερό 6.3% (1/16 τρίποντα). Τον Νοέμβριο ανέβηκε στο 14.3% (5/35) και τον Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό άγγιξε το 22.2%  (6/27).

Φέτος, στην αυγή του 2019, φαίνεται να τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα, αν και το δείγμα γραφής είναι μικρό ακόμα. Ωστόσο το 3/7 στα σουτ τριών πόντων που μεταφράζεται σε 42.9%, μαρτυρά τη συνέχιση της ανοδικής αυτής τάσης. Η δουλειά που πρέπει και οφείλει να κάνει ο Γιάννης στις προπονήσεις γίνεται και με το παραπάνω. Τα σουτ όμως δεν λένε να έρθουν ακόμα, την ώρα που υπάρχει η θεωρία πως οι τεράστιες παλάμες του Αντετοκούνμπο, οι οποίες τον διευκολύνουν σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, δυσχεραίνουν το release του όταν σουτάρει.

Από την άλλη, για τους οπαδούς του Αντετοκούνμπο υπάρχει και το «φαινόμενο του κέτσαπ». Αυτό που η υπερπροσπάθεια μπορεί να μην ανταμείβεται μονομιάς, αλλά όταν αυτό θα γίνει, θα είναι θεαματικό και θα ακολουθείται και από την… απαραίτητη ρέντα. Και όταν συμβεί αυτό, ίσως να έχουμε και το «Game Over» για το ΝΒΑ όπως εύστοχα αναφέρει και ένα σάιτ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (ClutcPoints), μια και το παιχνίδι θα αρχίσει να παίζεται υπό άλλους όρους. Αυτούς του Γιάννη…

https://twitter.com/ClutchPointsApp/status/1082301502574669824

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ