O Bradley Beal μας συστήνεται ξανά (vid)

O Bradley Beal μας συστήνεται ξανά (vid)

Το τρομακτικό triple double κόντρα στους Raptors και η απουσία του John Wall.

Οι Washington Wizards είναι μια εξαιρετικά δυσλειτουργική ομάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια οι μπασκετμπολίστες διατηρούν κάκιστες σχέσεις μεταξύ τους, ενώ η χημεία του αγωνιστικού τμήματος μοιάζει μονίμως διαταραγμένη.

Το τελευταίο χρονικά περιστατικό, έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβρη – σύμφωνα με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο John Wall τσακώθηκε σε μια προπόνηση με τον Scott Brooks με τους δύο άντρες να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες. Δυστυχώς τέτοιου είδους καταστάσεις, αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μέρος της σκληρής καθημερινότητας για τον οργανισμό. Η ηρεμία είναι μια έννοια που απουσιάζει συστηματικά. Κρίμα για το τρομερό ταλέντο αδιαμφισβήτητα διαθέτουν, ειδικά στις θέσεις της περιφέρειας.

Το παράδοξο με όλα αυτά, είναι πως οι Wizards εμφανίζονται σταθερά περισσότερο ανταγωνιστικοί χωρίς τον Αμερικανό super star στη σύνθεση τους. Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του συλλόγου, μεταφέρεται δηλαδή και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Με τον Wall στο παρκέ σκοράρουν 106,7 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ δέχονται 112,7.

Όταν κάθεται στο πάγκο τα νούμερα βελτιώνονται σημαντικά – 108,9 πόντους ανά 100 κατοχές στην επίθεση και 108,1 πόντους στην άμυνα. Το net rating= -6 που καταγράφεται στα λεπτά συμμετοχής του, αντιπροσωπεύει μια διόλου κολακευτική επίδοση για οποιονδήποτε αθλητή που φιλοδοξεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της λίγκας. Προσωπικά δεν είμαι θέση να γνωρίζω, αν η ευθύνη της δημιουργίας του προβλήματος είναι αποκλειστικά δική του. Σίγουρα όμως η συμπεριφορά του δεν βοηθάει κανέναν.

Παρόλα αυτά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε ο Wall να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που αντιμετωπίζει στη φτέρνα. Το γεγονός αυτό απελευθέρωσε μια σειρά από αθλητές, οι οποίοι παρουσιάζονται πλέον ανανεωμένοι και πανέτοιμοι για να οδηγήσουν με ασφάλεια την Washington, στο δύσβατο δρόμο που καταλήγει στην postseason.  

  • Πρώτος και καλύτερος ο Bradley Beal. Από τις 28 Δεκεμβρίου (η ημερομηνία που τραυματίστηκε ο Wall) πετυχαίνει κατά μέσο όρο 29 πόντους, κατεβάζει 5 rebound, μοιράζει 5 assists, ενώ κλέβει και 2,4 φορές την μπάλα. Επιπλέον η απόδοση του επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την ισχυρισμό, ότι έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως κύριος μοχλός της επιθετικής ανάπτυξης των Μάγων, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μέσω ατομικής προσπάθειας τόσο το δικό του σουτ, όσο και αυτό των συμπαικτών του.
  • Έπειτα συναντάμε τον γνώριμο από την θητεία του στην Ευρώπη Tomas Satoransky. Ο ικανότατος Τσέχος playmaker σκοράρει κατά μέσο όρο 12 πόντους, παρέα με 6 assists και 5,5 rebounds. Διόλου άσχημα.

Όλη η ιστορία βέβαια είναι ο Beal. Ο 25χρονος παικταράς αποδεικνύει ξανά πως ενδεχομένως ο οργανισμός, να έχει αδικήσει μέχρι στιγμής το σπουδαίο ταλέντο του. Το βράδυ της Κυριακής κόντεψε να κερδίσει ολομόναχος τους φοβερούς Raptors. Η στατιστική του προκαλεί δέος – 43 πόντοι (21 στην κρίσιμο τέταρτο 12λεπτο)/10 rebounds/15 assists. Ένα τρομακτικό triple double που περιείχε και το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση (το διάγραμμα είναι από τον χρήστη Positive Residual).

 

Οι Wizards διανύουν μια περίοδο αγωνιστικής ανόδου – έχουν κερδίσει πέντε από τα τελευταία εννιά παιχνίδια τους, ενώ αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό δεν αποκλείεται να προλάβουν τελικά το τρένο των playoffs. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να απολαύσετε τα επιτεύγματα του μεγάλου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης κόντρα στο Toronto.   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ