Σαν σήμερα: Ο Magic Johnson επιστρέφει στα γήπεδα

Σαν σήμερα: Ο Magic Johnson επιστρέφει στα γήπεδα

Η μάχη του με την τον ιό του HIV και η υποδοχή των φιλάθλων των Lakers.

Προσωπικά ανήκω δυστυχώς στη γενιά, η οποία δεν πρόλαβε να παρακολουθήσει τον σπουδαίο Magic Johnson εν δράσει. Η μοναδική μου επαφή με αυτόν τον εκπληκτικό αθλητή, προέρχεται από μεταγενέστερες συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ και άφθονα βίντεο στο youtube. Για να είμαι ειλικρινείς ζηλεύω ανθρώπους σαν τον πατέρα μου, οι οποίοι είχαν την τύχη να ανδρωθούν μπασκετικά με παίκτες σαν αυτόν.

Σίγουρα η κάθε εποχή διαθέτει τους δικούς της super star όμως όπως ίσως γνωρίζετε, το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να εξιδανικεύει το παρελθόν. Παρόλο λοιπόν που διανύουμε μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία του ΝΒΑ, οι δεκαετίες του 80 αλλά και του 90 (στην οποία μεσουράνησε ο Jordan), θα παραμένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη όλων την φιλάθλων που ασχολούνται συστηματικά με την αμερικάνικη λίγκα.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγράψει κανείς την τεράστια πορεία του Magic. Η καριέρα του είναι γεμάτη με ομαδικές αλλά και ατομικές διακρίσεις. Αποτέλεσε τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των show time Lakers, μιας δηλαδή από τις καλύτερες ομάδες που έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε κάποιο παρκέ. Ταυτόχρονα κατόρθωσε να επαναπροσδιορίσει ριζικά, τους όρους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε σήμερα τη θέση του point guard. Κατέκτησε 5 φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, τρείς φορές το βραβείο του MVP των τελικών, ενώ ανακηρύχτηκε άλλες τόσες ως ο πολυτιμότερος μπασκετμπολίστας της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Ο κατάλογος των επιτευγμάτων του είναι μακρύς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι θεωρείται ίσως ο κορυφαίος point guard στα χρονικά του ΝΒΑ.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θυμάστε τι συνέβη μετά. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε ηλικία μόλις 32 ετών την ενεργό δράση, καθώς προσβλήθηκε από τον ιό του HIV. Η μάχη με την ασθένεια κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ο πρωταγωνιστής μας, κατάφερε να αναδειχθεί ξανά νικητής. Η 30 Ιανουαρίου παραμένει μια σημαδιακή ημερομηνία της ζωής του. Μια τέτοια ημέρα το 1991, ο Magic επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από την μακρόχρονη απουσία του για την τελευταία σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι έφτασε πολύ κοντά στο triple double, σημειώνοντας 19 πόντους/10 assists και 8 rebounds. Σαν το παλιό, καλό κρασί. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε το standing ovation που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι των Lakers, την στιγμή που ξαναπάτησε το παρκέ του Staples Center.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ