Πως ο Paul George σουτάρει με 40% στο τρίποντο σε εννιά προσπάθειες ανά αγώνα

Πως ο Paul George σουτάρει με 40% στο τρίποντο σε εννιά προσπάθειες ανά αγώνα

Με ποιους τρόπους οι Thunder εκμεταλλεύονται το σπουδαίο ταλέντο του.

Οι Oklahoma City Thunder συνεχίζουν ακάθεκτοι την εξαιρετική τους πορεία στη φετινή σεζόν, δείχνοντας έτοιμοι μετά από καιρό να επιστρέψουν για τα καλά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Έπειτα από 53 παιχνίδια, στρογγυλοκάθονται στην τρίτη θέση της Δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 34 -19. Διόλου άσχημα για έναν οργανισμό που πέρασε αρκετές περιπέτειες ύστερα από τη φυγή του Kevin Durant.

Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται ο κατά την γνώμη υποτιμημένος παικταράς, που ακούει στο όνομα Paul George. Ο Αμερικανός super star πραγματοποιεί μια εκπληκτική χρονιά, η οποία κανονικά θα έπρεπε να τον συμπεριλάβει στην κουβέντα για το βραβείο του πολυτιμότερου αθλητή της κανονικής διάρκειας. Όπως φαίνεται η απόφαση του να παραμείνει στην Οκλαχόμα μπορεί να εξέπληξε πολλούς, παρόλα αυτά μέχρι ώρας αποδεικνύεται σωστή.

Ο George σκοράρει κατά μέσο όρο 27,8 πόντους, μαζεύει 7,9 rebound, μοιράζει 4 assists, παρέα με 2,3 κλεψίματα. Τα νούμερα στους πόντους, rebound και κλεψίματα αποτελούν τα υψηλότερα της καριέρας του. Παράλληλα τοποθετείται στην πρώτη τριάδα στα περίφημα deflections, αλλά και στις κερδισμένες διεκδικούμενες μπάλες – δύο στατιστικά που φιλοδοξούν να ποσοτικοποιήσουν την αμυντική ένταση και την μαχητικότητα ενός μπασκετμπολίστα.

Ακόμα αξίζει να αναφερθεί, πως αναλαμβάνει σταθερά το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας, όντας ένας από τους βασικούς υποψήφιους για το τίτλο του αμυντικού της χρονιάς. Μεγάλη υπόθεση.

Στα τελευταίους 27 αγώνες σουτάρει με 45,6% στο τρίποντο, ενώ το ποσοστό του στη σεζόν κυμαίνεται περίπου στο 40,6% σε 9,1 παρακαλώ προσπάθειες ανά αναμέτρηση.

Υπάρχει μόνο ένας παίκτης που εκτελεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτόν σε ανάλογες προσπάθειες και ονομάζεται Steph Curry – επίσης τυχαίνει να θεωρείται από τους περισσότερους, ως ο σπουδαιότερος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οι Thunder χρησιμοποιούν μια σειρά από δημιουργικά και έξυπνα plays, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ελεύθερα τρίποντα. Όπως για παράδειγμα αυτό το διπλό pin down screen, με σκοπό ο PG13 να απελευθερωθεί στην κορυφή του τόξου.

Ο Billy Donovan αρέσκεται να τρέχει την παρακάτω δράση για τον George, όταν η επαναφορά της μπάλας γίνεται κάτω από την μπασκέτα. Ο πρωταγωνιστής μας προσποιείται πως θα στήσει ένα screen στην περιοχή του elbow και στη συνέχεια, ανεβαίνει στην γωνία του τριπόντου περνώντας από το screen του Adams.

Τέλος υπάρχει και το κεφάλαιο Russel Westbrook. Ο Russ εκμεταλλεύεται συστηματικά τα τρομακτικά αθλητικά του προσόντα, για να εφορμά κάθετα στην καρδιά του ζωγραφιστού – μόλις η άμυνα μαζευτεί γύρω του πασάρει την μπάλα προς τα έξω στον George, ο οποίος περιμένει υπομονετικά στην περιφέρεια. Η χημεία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ