Luka «The Closer» Doncic… (pics/vid)

Luka «The Closer» Doncic… (pics/vid)

Είναι ο Luka Doncic ο πιο clutch παίκτης στο ΝΒΑ;

Ο Luka Doncic κατέφθασε με πάταγο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από ότι φαίνεται, δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα το πόδι από το γκάζι. Οι αφηγήσεις που έχουν κατασκευαστεί γύρω από το όνομα του, αποτελούν κάτι το μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το hype που συνοδεύει την παρουσία του από την πρώτη μέρα που μετακόμισε στην Αμερική – γεγονός που προκύπτει από τα σπουδαία επιτεύγματα του στην Ευρωλίγκα – σε συνδυασμό με τα εύλογα κατά την γνώμη μου ερωτήματα διάφορων αναλυτών σχετικά με την αθλητικότητα του, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο έχει μετατραπεί στον απόλυτο πόλο έλξης του ενδιαφέροντος των φιλάθλων. Ο Doncic συνιστά πραγματική ευλογία για την λίγκα – είμαι σίγουρος ότι οι ιθύνοντες του ΝΒΑ, τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που τον παρακολουθούν να αγωνίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος τον επέλεξε για να συμμετάσχει στο All Star game,μόλις στην πρώτη του σεζόν.

Ο ίδιος βέβαια φροντίζει επιμελώς να συντηρεί τον εν λόγω «θόρυβο», με τις καταπληκτικές του εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής σκοράρει 20,7 πόντους, κατεβάζει 7,2 rebound και μοιράζει 5,6 assists. Νομίζω πως είναι περιττό να αναφέρουμε πως πηγαίνει καρφί, για το βραβείο του rookie της χρονιάς. Άλλωστε το αξίζει και με το παραπάνω. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο νεαρός Σλοβένος, παρουσιάζει στοιχεία στο παιχνίδι του τα οποία υποτίθεται ότι προϋποθέτουν εμπειρία και πολυετή τριβή με το άθλημα. Ο Luka μοιάζει αρκετά προχωρημένος για την ηλικία του – πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε, τις τρομερές του επιδόσεις στις λεγόμενες clutch καταστάσεις;

Οι συγκεκριμένες καταστάσεις αφορούν τα τελευταία πέντε λεπτά μιας αναμέτρησης, κατά την οποία η διαφορά μεταξύ των ομάδων κυμαίνεται ανάμεσα στους πέντε πόντους. Είναι δηλαδή το πιο καθοριστικό σημείο ενός αγώνα- εκεί που κρίνονται τα πάντα. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στον παρακάτω πίνακα (από την επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ).

Υπάρχει μόνο ένας αθλητής που εκτελεί με μεγαλύτερο ποσοστό από τον πρωταγωνιστή μας, στις χρονικές περιόδους που συζητάμε. Ακούει στο όνομα Kyrie Irving. Με άλλα λόγια, ο Doncic αντιπροσωπεύει τον δεύτερο πιο clutch παίκτη σε ολόκληρη τη λίγκα. Αδιανόητα πράγματα για έναν έφηβο 19 ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος κλειστών αγώνων, Rick Carlisle (προπονητής του Dallas) δίνει συνειδητά την μπάλα στον Luka ώστε αυτός να αποφασίσει για την μοίρα της ομάδας του. Ένας αληθινός closer με όλη τη σημασία της λέξης. Τώρα αν επιθυμούμε να ψαχουλέψουμε ακόμα περισσότερο τη στατιστική, μπορούμε να διαμορφώσουμε τον παραπάνω πίνακα για να ανακαλύψουμε τις περιπτώσεις στις οποίες ο σύλλογος που εξετάζουμε κυνηγάει στο σκορ.

 

Όταν οι Mavericks υπολείπονται με διαφορά μικρότερη των πέντε πόντων, ο πρωταγωνιστής μας αποτελεί τον πιο clutch μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ. Ξεπερνά ακόμα και τον Kyrie Irving.

https://streamable.com/lyn2c

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ