Το τρομακτικό triple double του Russel Westbrook (pic+vid)

Το τρομακτικό triple double του Russel Westbrook (pic+vid)

Τα φοβερά επιτεύγματα του παρεξηγημένου Russ και η θεωρία του σούπερ ήρωα.

Ο Russel Westbrook είναι μια περίεργη περίπτωση αθλητή. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του, έχει κατηγορηθεί σχεδόν για τα πάντα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το μεγαλύτερο του προσόν είναι ταυτόχρονα και το στοιχείο που τον κρατά μέχρι ώρας, μακριά από το πρώτο του δαχτυλίδι.

Ο Russ αγαπά υπερβολικά το μπάσκετ. Επίσης απεχθάνεται παθολογικά την ήττα. Ο έντονα συναισθηματικός τρόπος με τον οποίο βιώνει το παιχνίδι, εννίοτε του προκαλεί κακό. Ο πρωταγωνιστής μας παρασύρεται συχνά από τις παρορμήσεις του, με αποτέλεσμα να οδηγείται στα γνωστά «σκοτωμένα» σουτ ή σε εύκολα λάθη που κοστίζουν στην ομάδα του.

Υπό αυτό το πρίσμα η κριτική που του ασκείται συστηματικά από φιλάθλους και αναλυτές, έχει αδιαμφισβήτητα στέρεες βάσεις. Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω κατηγορηματικά εάν κυνηγά με επιμονή τα triple double σε βάρος των συμπαικτών του, παρόλα αυτά θεωρώ πως αντιπροσωπεύει τον κυρίαρχο λόγω της αποχώρησης του Kevin Durant, το καλοκαίρι του 2016. Η κίνηση του KD, μεταφράζεται στα δικά μου μάτια ως «δεν μπορώ να κερδίσω το πρωτάθλημα, με τον Westbrook στο 1». Η ιστορία έδειξε πως είχε δίκιο.

Ακόμα και έτσι όμως, δεν υπάρχουν πολλοί points guards που να έχουν την δυνατότητα να μιμηθούν τα κατορθώματα του πρωταγωνιστή μας. Ο συνδυασμός αθλητικότητας και τεχνικής που τον διακρίνει, δεν συναντάται κάθε μέρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως απειλεί ευθέως το ρεκόρ του σπουδαίου Oscar Robertson σχετικά με τα triple double. Εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται να το έχει καταρρίψει μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Η φετινή βέβαια σεζόν, εξελίσσεται κομματάκι διαφορετικά. Καταρχάς οι Oklahoma City Thunder παρουσιάζονται βελτιωμένοι, έχοντας ουσιαστικά καταφέρει να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η φυγή του KD, έχει κατά την άποψη μου κλονίσει τον εσωτερικό κόσμο του Westbrook. Δείχνει επιτέλους πιο ώριμος από ποτέ – έχει αντιληφθεί πλήρως ότι οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω, με γνώμονα το καλό του οργανισμού. Δεν χρειάζεται να παριστάνει πια τον σούπερ ήρωα. Η εν λόγω απόφαση υποστηρίζεται και από ένα διαφορετικό γεγονός. Ο Russ διανύει ίσως την χειρότερη χρονιά του σε επίπεδο ευστοχίας από μέση και μακρινή απόσταση, όπως φαίνεται από το συνολικό shot chart που παρατίθεται παρακάτω.

Υπάρχουν φυσικά στιγμές που το θηρίο βρυχάται και υπενθυμίζει στους πάντες, για το τι ακριβώς είναι ικανό. Για παράδειγμα στην τελευταία αναμέτρηση των Thunder κόντρα στους Pelican, ο πρωταγωνιστή μας πραγματοποίησε ένα από τα τρομακτικότερα triple double στην ιστορία του ΝΒΑ – 44 πόντοι, 14 rebound, 11 assists. Η Οκλαχόμα βέβαια ηττήθηκε, πράγμα που επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την θεωρία του σούπερ ήρωα. Όπως και να έχει, ο Westbrook ήταν απολαυστικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ