Ο εγκληματικά υποτιμημένος Andre Iguodala

Ο εγκληματικά υποτιμημένος Andre Iguodala

Πόσο σημαντικός είναι τελικά για την επιτυχία των Golden State Warriors;

Οι εκδηλώσεις του φετινού All Star game ολοκληρώθηκαν πλέον με κάθε επισημότητα και το ΝΒΑ θα ξεκουραστεί για μερικές μέρες, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Με αφορμή λοιπόν την παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα μας σε έναν μπασκετμπολίστα που παρουσιάζεται αναγεννημένος, διανύοντας – τηρουμένων των αναλογιών – μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Ο λόγος γίνεται για τον σπουδαίο Andre Iguodala.

Δεν γνωρίζω εάν η αύξηση της απόδοσης του σχετίζεται με το γεγονός πως έχει παραπάνω καιρό για τσάι και γκολφ (δηλώσεις του ίδιου), πάντως η προσφορά του στην ομάδα εξακολουθεί να κρίνεται υπερπολύτιμη. Στα 35 του έτη μπορεί ήδη να σκέφτεται την αποχώρηση από την ενεργό δράση, παρόλα αυτά η παρουσία του στο γήπεδο παραπέμπει περισσότερο στον κυριαρχικό παίκτη του παρελθόντος.

Ο Andre έχει εξελιχθεί αθόρυβα σε έναν από τους πιο επιδραστικούς αθλητές του οργανισμού. Αντιπροσωπεύει την κόλλα στην πεντάδα των Warriors, τον τύπο που τακτοποιεί την επίθεση τους και επηρεάζει καθοριστικά την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Η ικανότητα που τον διακρίνει στην πάσα, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις αμυντικές του αρετές τον καθιστούν απαραίτητο για το οικοδόμημα που έχει κατασκευάσει ο Steve Kerr.

Με το περίπου 70% της σεζόν να έχει ήδη συμπληρωθεί, ο πρωταγωνιστή μας έχει συμμετάσχει στα 50 από τα συνολικά 57 διαθέσιμα παιχνίδια. Σουτάρει με 37% στο τρίποντο, φέρνει στο τραπέζι την απαιτούμενη αμυντική ένταση αναλαμβάνοντας πολλές φορές τον πιο επικίνδυνο μπασκετμπολίστα του αντιπάλου, ενώ καταγράφει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο αθροιστικά net rating της λίγκας (+287).Επιπλέον μαζεύει κατεβάζει κατά μέσο όρο 7.9 rebounds ανά 100 κατοχές, μοιράζει 6,6 assists παρέα με 1,8 κλεψίματα (όλα ανά 100 κατοχές) – νούμερα που αποτελούν τα υψηλότερα της καριέρας του, από την ώρα που μετακόμισε στο Golden State.

Προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στους συμπαίκτες τους, καθώς υποπίπτει σε πραγματικά ελάχιστα λάθη – ο δείκτης assists/turnover = 4,33 του Iguodala (assists ανά λάθη) τοποθετείται στην πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας σε ολόκληρο το ΝΒΑ, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα σύλλογο τόσο επιρρεπή στα λάθη. Σίγουρα δεν σκοράρει πολύ, όμως το γεγονός αυτό δεν είναι καινούριο. Αντίθετα χαρακτηρίζει γενικά την επαγγελματική του πορεία.

Με βάση όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Kerr επιλέγει να πλέξει συχνά το εγκώμιο του. Ο Iguodala μοιάζει αναντικατάστατος και φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την καθολική επιτυχία των Πολεμιστών. Όταν με το καλό ξεκινήσουν τα playoffs, το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγήσει αθόρυβα την ομάδα του στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ