Ο θρύλος του Point God (vid)

Ο θρύλος του Point God (vid)

To10.gr αναλύει την εκπληκτική εμφάνιση του Chris Paul κόντρα στους Golden State Warriors.

Ο Chris Paul αποτελεί δίχως αμφιβολία μια ιδιαίτερη και παρεξηγημένη περίπτωση αθλητή. Έχω την αίσθηση πως όσο περνούν τα χρόνια, η παγκόσμια μπασκετική κοινωνία τείνει να υποτιμά ολοένα και περισσότερο την τεράστια καριέρα του. Η κριτική που του ασκείται, δεδομένα στηρίζεται σε στέρεες βάσεις.

Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στους τελικούς του ΝΒΑ, ενώ χρειάστηκε να μετακομίσει στους Houston Rockets και να αγωνιστεί δίπλα στον James Harden, για να καταφέρει επιτέλους να ξεπεράσει τον καταραμένο δεύτερο γύρο των playoffs. Πέρσι έφτασε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει το όνειρο του, αποκλείοντας παράλληλα τους πανίσχυρους Warriors, όμως ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής στάθηκε ικανός ώστε να ανατρέψει την κατάσταση.

Νομίζω ότι αυτό είναι και το γενικό συμπέρασμα, που προκύπτει από την μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία. Για τον CP3, το ποτήρι είναι μονίμως μισοάδειο. Οι πολυάριθμοι τραυματισμοί που ανέκαθεν αντιμετώπιζε (είτε αυτός είτε κομβικοί συμπαίκτες του), δεν του επέτρεψαν να δικαιώσει τις προσδοκίες που συνόδευαν το σπάνιο ταλέντο του. Η τύχη δεν ήταν σχεδόν ποτέ με το μέρος του.

Ακόμα και έτσι όμως ο Paul παραμένει ίσως ο κορυφαίος point guard της γενιάς του, και ένας από τους καλύτερους δημιουργούς στην ιστορία του αθλήματος. Πλέον βέβαια έχει μεγαλώσει και τα αληθινά καλά του παιχνίδια έχουν λιγοστέψει αρκετά. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα βραδιές, στις οποίες φορά τον μανδύα του σούπερ ήρωα.

Η πιο πρόσφατη μπασκετική του παράσταση έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στη Oracle Arena. Ο πρωταγωνιστής μας οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Rockets, σε μια σπουδαία επικράτηση κόντρα στους Golden State Warriors. Εκ του αποτελέσματος η απουσία του James Harden δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο, αφού ο Point God φρόντισε να δηλώσει βροντερά παρών. Ο τελικός του απολογισμός ήταν 23 πόντοι, 17 assists και 5 rebounds, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η στατιστική περιγράφει μονάχα τη μισή αλήθεια.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η παρουσία του CP3, είναι η ικανότητα του να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής ανεξαρτήτως περιστάσεων ή του αμυντικού που έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του. Προσέξτε πως διαρκώς κατευθύνει τους συμπαίκτες του με τα χέρια του και τους τοποθετεί στα κατάλληλα σημεία, πριν για παράδειγμα δώσει αυτήν την εκπληκτική πάσα στον Green σε κατάσταση δευτερεύοντος αιφνιδιασμού.

Το αγωνιστικό πλάνο των Rockets, όριζε την ανελέητη επίθεση πάνω στα αργά πόδια των Cousins/Bell μέσω του αγαπημένου τους pick n roll. Το σχέδιο δούλεψε στην εντέλεια, καθώς ο Paul έμοιαζε κυριολεκτικά ασταμάτητος. Στο παρακάτω βίντεο παρατηρείστε πως ανακαλύπτει κάθε φορά το κενό στην άμυνα, τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του με ορισμένες μαγικές assists. Στην συνέχεια απομονώνει τον βαρύ DeMarcus Cousins στην περίμετρο, τον προσπερνά με ντρίμπλα και τελειώνει την φάση προστατεύοντας εξαιρετικά την μπάλα με το σώμα του.

Πάντως το στιγμιότυπο που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του Point God, συνέβη λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Klay Thompson τον επιτηρεί από πολύ κοντά, όμως για κακή του τύχη γυρνά για κλάσματα του δευτερολέπτου το κεφάλι του, κοιτάζοντας στην αντίθετη πλευρά του παρκέ. Ο Paul το αντιλαμβάνεται αμέσως και αστραπιαία σηκώνεται για τρεις. Ο Thompson δεν έχει διαφορετική επιλογή από το να υποπέσει στο φάουλ, καθώς η προσοχή του είναι στραμμένη αλλού. Τρεις εύστοχες βολές από το πουθενά, για τον Point God.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ