Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι λόγοι της μεγάλης βελτίωσης από το τρίποντο (vid, stats)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι λόγοι της μεγάλης βελτίωσης από το τρίποντο (vid, stats)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει με 45,5% στο τρίποντο τον Φλεβάρη. Τι γίνεται τώρα;

Οι Milwaukee Bucks συνεχίζουν να αγωνίζονται με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, συμπαρασύροντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα τους. Νομίζω πως δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε, ότι αυτή τη στιγμή φαντάζουν ίσως η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα ολόκληρου του ΝΒΑ.

Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνονται στις διαφορετικές προκλήσεις της κάθε βραδιάς, είναι πραγματικά αξιοζήλευτος. Οι εξαιρετικές τους επιδόσεις σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου, έχουν κυριολεκτικά πιάσει την υπόλοιπη λίγκα στον ύπνο.

Διαθέτουν εδώ και καιρό την αποτελεσματικότερη άμυνα του πρωταθλήματος (δέχονται μόλις 103,7 πόντους ανά 100 κατοχές), σε συνδυασμό με την τέταρτη αποδοτικότερη επίθεση (113,1 πόντοι ανά 100 κατοχές). Κατά συνέπεια το γεγονός ότι τους ανήκει το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ (45-14), δεν αποτελεί προϊόν τύχης.

Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξακολουθεί να οδηγεί ακάθεκτος την άτυπη κούρσα για το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν. Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, στη σπάνια ικανότητα του να τελειώνει με επιτυχία τις φάσεις στην καρδιά της ρακέτας. Είναι χαρακτηριστικό πως αν συνεχίσει τον ίδιο ρυθμό, θα καταρρίψει το ρεκόρ του σπουδαίου Shaquille O’ Neal σχετικά με τα περισσότερα εύστοχα καλάθια εντός του restricted area. Ο Shaq κατόρθωσε να καταγράψει 571 τέτοια σουτ σε μια χρονιά – ο Γιάννης τοποθετείται σήμερα στα 443.

Τον τελευταίο περίπου μήνα, συναντάμε μια πρωτόγνωρη διαφοροποίηση στο παιχνίδι του. Όλοι γνωρίζουμε ότι η σημαντικότερη ίσως αδυναμία του Greek Freak, αφορά το μακρινό του σουτ. Ρίξτε λίγο μια ματιά στον παρακάτω πίνακα – κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Τον Φλεβάρη τα ποσοστά του στο τρίποντο εμφανίζονται ανεβασμένα. Σίγουρα το δείγμα είναι υπερβολικά μικρό, όμως στατιστικά παρατηρείται μια σταθερή τάση βελτίωσης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πρόσφατα, πως ο παλιός προπονητής του (ο Jason Kidd) του είχε επί της ουσίας απαγορεύσει να εκτελεί για τρεις (τουλάχιστον για τις δύο πρώτες σεζόν), πράγμα που δυστυχώς έσπειρα τον κακό σπόρο της αμφιβολίας μέσα στο κεφάλι του. Ο Mike Budenholzer αντίθετα, του έχει δώσει το απόλυτο πράσινο φως να πυροβολεί αδιακρίτως από την περίμετρο.

Μάλιστα έφερε μαζί του από την Atlanta έναν εξειδικευμένο shooting coach που ακούει στο όνομα Ben Sullivan, με σκοπό να του παρέχει όλη την απαιτούμενη βοήθεια για να διορθώσει τη μηχανική του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντετοκούνμπο δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να μεταμορφωθεί στον Stephen Curry. Χρειάζεται απλώς να σουτάρει κοντά στο μέσο όρο της λίγκας, ώστε να αναγκάζει τις αντίπαλες άμυνες να τον ακολουθούν στην περιφέρεια αδειάζοντας ταυτόχρονα το ζωγραφιστό. Τα playoffs του Μάιου θα αποτελέσουν το πρώτο σοβαρό τεστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ