«Εχουν» οι Houston Rockets τους Golden State Warriors; (vids)

«Εχουν» οι Houston Rockets τους Golden State Warriors; (vids)

To10.gr αναλύει και βγάζει συμπεράσματα από την σπουδαία επικράτηση των Houston Rockets απέναντι στους Golden State Warriors, την τρίτη φετινή νίκη των Rockets σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πριν από λίγες ημέρες έλαβε χώρα η αναμέτρηση ανάμεσα στους Golden State Warriors και τους Houston Rockets, σε μια επανάληψη της περσινής συναρπαστικής σειράς των τελικών της Δυτικής περιφέρειας. Το συγκεκριμένο ζευγάρωμα έχει αρχίσει να αποκτά χαρακτηριστικά αντιπαλότητας ανάμεσα στους δυο οργανισμούς, με εκατέρωθεν δηλώσεις από πρωταγωνιστές των δύο ομάδων να συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Αρχικά οι Warriors εξέφρασαν δημόσια την δυσαρέσκεια τους για την απουσία του James Harden, καθώς επιθυμούσαν να αναθέσουν το μαρκάρισμα του στον DeMarcus Cousins ώστε να τον προετοιμάσουν για τα playoffs του Μαΐου. Από την άλλη οι Rockets είναι φανερό πως ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν, την περασμένη σεζόν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο αντίπαλοι να συναντηθούν ξανά στη φετινή postseason. Ας εξετάσουμε λοιπόν μαζί, ορισμένα συμπεράσματα από τη μεταξύ τους μονομαχία.

1) Ήταν μια δύσκολη βραδιά για τον Cousins. Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ο Boogie δείχνει ακόμα επηρεασμένος από τον πολύ σοβαρό, πρόσφατο τραυματισμό του. Αν εξαιρέσουμε τα 14 rebounds, η συνεισφορά του στον αγώνα κόντρα στους Rockets κρίνεται εξαιρετικά φτωχή. Σκόραρε μόλις 6 πόντους (1-7 σουτ), ενώ κατέγραψε το νούμερο -17, στο δείκτη του plus/minus. Το χειρότερο βέβαια ήταν η αμυντικές του επιδόσεις. Το Houston αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα αργά του πόδια και να επιτεθεί «επάνω» του, είτε εμπλέκοντας τον διαρκώς σε καταστάσεις pick n roll είτε απομονώνοντας τον στην περιφέρεια μετά τις αλλαγές στα screen.

Για παράδειγμα στην παρακάτω φάση, αργεί χαρακτηριστικά να ανέβει στη περίμετρο, επιτρέποντας στον Faried να σουτάρει ανενόχλητος για τρεις. Κάτι που μας οδηγεί στην επόμενη παρατήρηση.

2) Ο Kenneth Faried έχει την ευκαιρία να αναγεννήσει την καριέρα του. Πρόκειται για μια παρεξηγημένη περίπτωση αθλητή. Κόντεψε να βρεθεί εκτός ΝΒΑ μετά τη σύντομη περιπέτεια του στους Nets, καθώς κανένας οργανισμός δεν κατάφερε να αναδείξει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πολύτιμη παρουσία του. Οι Ρουκέτες τον απέκτησαν ως ελεύθερο πριν από λίγο καιρό και μέχρι ώρας, το πείραμα μοιάζει να στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Το πακέτο δεξιοτήτων του φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην προπονητική φιλοσοφία του Mike D’ Antoni. Η αθλητικότητα και τα φοβερά του τελειώματα κοντά στον καλάθι, τον καθιστούν πραγματικά επικίνδυνο για οποιαδήποτε άμυνα, ειδικά όταν ρολάρει προς τη ρακέτα. Επιπλέον έχει αρχίσει να εκτελεί και τρίποντα, με ικανοποιητικά μάλιστα ποσοστά.

Στην σύντομη θητεία του στο Τέξας, σκοράρει 15,8 πόντους και κατεβάζει 10 rebound – αμφότερα είναι τα υψηλότερα νούμερα της επαγγελματικής του πορείας.

3) Οι Warriors εξακολουθούν να υποπίπτουν σε υπερβολικά πολλά λάθη. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο αριθμός έφτασε τα 18, δίνοντας έτσι στη παρέα του Chris Paul 25 εύκολους πόντους. Ο απρόσεκτος και ανέμελος τρόπος παιχνιδιού, ενδεχομένως πλέον να αποτελεί κομμάτι της ψυχοσύνθεσης αυτού του συλλόγου. Ο Cousins είχε ολομόναχος έξι ολόκληρα λάθη, ενώ οι Stephen Curry και Draymond Green από άλλα τρία έκαστος. Απέναντι σε αληθινά ανταγωνιστικές ομάδες σαν το Houston, το φαινόμενο πρέπει να περιοριστεί δραματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ