Η βραδιά που ο Κόμπι μίλησε στον Γουέιντ για τη «Mamba Mentality» (vid)

Η βραδιά που ο Κόμπι μίλησε στον Γουέιντ για τη «Mamba Mentality» (vid)

Δέκα χρόνια μετά, ο Flash ακολούθησε τα βήματα του κόντρα στους Warriors.

Η προχθεσινή (27/2) ημέρα ανήκει ολοκληρωτικά και δικαιολογημένα στον σπουδαίο Dwayne Wade. Ο Flash αντιπροσωπεύει δίχως αμφιβολία, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την αμερικάνικη λίγκα. Κατά γενική ομολογία αποτελεί ίσως τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του αθλήματος που δεν κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν και ταυτόχρονα, έναν από τους κορυφαίους shooting guards που πάτησε το πόδι του στα παρκέ του ΝΒΑ.

Η τεράστια καριέρα του, είναι γεμάτη από ομαδικές αλλά και ατομικές διακρίσεις. Τρία πρωταθλήματα, δεκατρείς συμμετοχές στο All Star game, MVP των τελικών του 2006. Φυσικά πλέον έχει μεγαλώσει αρκετά και όσο περνάει ο καιρός, τα αληθινά καλά του παιχνίδια έχουν μειωθεί αισθητά. Δυστυχώς κανένας δεν έχει κατορθώσει να νικήσει τον χρόνο. Ο ίδιος αποφάσισε ότι μετά τη φετινή σεζόν, θα αποσυρθεί επίσημα από την ενεργό δράση. «Ένας τελευταίος χορός», όπως δήλωσε πριν από λίγους μέρες.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει από το να συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικές μπασκετικές παραστάσεις, οι οποίες θα μνημονεύονται συχνά τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποίησε μια εμφάνιση βγαλμένη απευθείας από το ένδοξο παρελθόν του, οδηγώντας τους Miami Heat σε μια τρομερή επικράτηση κόντρα στου πανίσχυρους Golden State Warriors. Η εξέλιξη του ματς ήταν συναρπαστική, με τον νικητή να κρίνεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Απέμεναν μόλις 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και οι γηπεδούχοι υπολείπονταν στο σκορ με δύο πόντους. Εκείνη τη στιγμή συνέβη αυτό:

Όταν η μπάλα θέλει να μπει στο καλάθι, τότε θα μπει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα πραγματικά ενδιαφέροντα όμως, ξεκίνησαν μετά το τέλος του αγώνα. Στις καθιερωμένες του δηλώσεις, ο Wade δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε έναν άλλο θρύλο του αθλήματος που ακούει στο όνομα Kobe Bryant, επιθυμώντας να τον ευχαριστήσει για το περίφημο «Mamba Mentality. Συγκεκριμένα ανέφερε: « όταν ο Kobe ευστόχησε με ταμπλό σε εκείνο το νικητήριο τρίποντο ενώ τον μάρκαρα, τον ρώτησα πως τα κατάφερε. Εκείνος χαμογέλασε και μου απάντησε: είναι το Mamba mentality. Σε ευχαριστώ που μου έδειξες τον δρόμο Kobe Bryant».

Ο Flash αναφέρεται στην μονομαχία τους που έλαβε χώρα το μακρινό 2009. Το σκηνικό ήταν σχεδόν πανομοιότυπο. Οι Lakers βρισκόντουσαν δύο πόντους πίσω στο σκορ, έχοντας την τελευταία επίθεση της αναμέτρησης. Με μόλις 3,2 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Bryant υποδέχτηκε την μπάλα και ευστόχησε σε ένα εκτός ισορροπίας τρίποντο, τρομακτικής δυσκολίας. Υποθέτω πως η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ