Πόσο κακή άμυνα παίζει τελικά ο Lebron James;

Πόσο κακή άμυνα παίζει τελικά ο Lebron James;

Είναι οι αμυντικές τους επιδόσεις μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Lakers;

Οι Los Angeles Lakers βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Ενώ τα πράγματα φαινόντουσαν ότι πηγαίνουν σχετικά καλά με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό νεαρών παικτών που διαθέτουν στο ρόστερ τους, η ιστορία με την ανταλλαγή του Antony Davis απειλεί πλέον το οικοδόμημα με κατάρρευση. Ο οργανισμός έχει σημειώσει 10 ήττες και μόλις 5 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός από την κούρσα της postseason.

Τα βέλη της κριτικής έχουν στραφεί αναπόφευκτα και προς τον σπουδαίο Lebron James. Πολλοί τον κατηγορούν ότι χειρίστηκε άθλια την υπόθεση με τον AD, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η χημεία αλλά και να χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των αθλητών του συλλόγου. Ο ίδιος απάντησε ενεργοποιώντας το υποτιθέμενο «playoff mode», προσεγγίζοντας δηλαδή ουσιαστικά τους αγώνες σαν να υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού.

Ο «ενεργοποιημένος» λοιπόν Lebron, παίζει φοβερά στην επίθεση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Στις τέσσερις αναμετρήσεις που ακολούθησαν την συγκεκριμένη δήλωση, σκοράρει κατά μέσο όρο 28,3 πόντους, κατεβάζει 9,3 rebounds και μοιράζει 9,8 assists. Τα μεγάλα βέβαια προβλήματα εντοπίζονται στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Βασιλιάς διατηρεί τη φετινή χρονιά μια επιδερμική σχέση με το κομμάτι της άμυνας, φτάνοντας στο σημείο πολλές φορές να προκαλεί ζημιά στην ομάδα του. Από στατιστική σκοπιά η κατάσταση σίγουρα δεν είναι τόσο άσχημη.

Σύμφωνα με τα επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ, οι αντίπαλοι εκτελούν συνολικά με 43,1% απέναντι στον James, ο οποίος τους έχει αναγκάσει να υποπέσουν αθροιστικά σε 13 λάθη. Τα νούμερα δεν δικαιολογούν τον θόρυβο που έχει προκληθεί από τις αμυντικές επιδόσεις του πρωταγωνιστής μας, αν και μεταξύ μας το 38,5% στα τρίποντα είναι λιγάκι ύποπτο.

Σε πολλές φάσεις στα μετόπισθεν, ο Βασιλιάς μοιάζει απλώς να στέκεται στο γήπεδο χωρίς να κάνει τίποτα – όμως αυτό είναι παράγωγο της ποιότητας των παικτών που καλείται να μαρκάρει. Οι Lakers πολύ λογικά τον προστατεύουν, αναθέτοντας του κυρίαρχα μονοδιάστατους σουτέρ. Επιπλέον παραμένει ένας εξαιρετικός αμυντικός στο Post, καθώς μπορεί ακόμα να διατηρήσει τη θέση του κόντρα σε βαρύτερους ή ψηλότερους μπασκετμπολίστες, εξαιτίας της τρομερής σωματοδομής του.

https://streamable.com/fwzn8

Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ξεχνάει εντελώς τον παίκτη του, με αποτέλεσμα η ομάδα του να δέχεται συχνά εύκολα καλάθια. Επιπρόσθετα αρκετά συχνά αργεί χαρακτηριστικά να επιστρέψει πίσω στην άμυνα, καθυστερεί να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στους συμπαίκτες του και γενικώς, αφήνει μια αίσθηση στον θεατή ότι δεν προσπαθεί σχεδόν καθόλου. Η γλώσσα του σώματος του στα παρακάτω στιγμιότυπα είναι ενδεικτική.

https://streamable.com/yaatm

Τέλος υπάρχουν και οργανισμοί όπως οι Rockets ή οι Celtics, που θα προπαθήσουν να τον απομονώσουν στην περιφέρεια, φροντίζοντας να επιτεθούν επάνω του σε καταστάσεις ένας εναντίων ενός. Ο πρωταγωνιστή μας αδυνατεί συστηματικά να τους σταματήσει – πράγμα που σίγουρα δεν κολακεύει έναν τύπο, ο οποίος επιθυμεί να λογίζεται ανάμεσα στους κορυφαίους που έχουν πατήσει το πόδι τους σε κάποιο παρκέ μπάσκετ. Η ουσία είναι πως ο James παίζει πιθανότατα την χειρότερη άμυνα της καριέρας του και ενδεχομένως το γεγονός αυτό, να κοστίσει ακριβά στους Lakers.

https://streamable.com/h5xaw

ΥΓ. Το κείμενο γράφτηκε με τη βοήθεια του βίντεο από το κανάλι FreeDawkins.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ