Lebron James: Μήπως τελικά ευθύνεται για το χάλι των Lakers; (pic, vids)

Lebron James: Μήπως τελικά ευθύνεται για το χάλι των Lakers; (pic, vids)

To10.gr αναλύει την κάκιστη χημεία μιας λαμπρής συνεργασίας. Οι περίεργες δηλώσεις και η γλώσσα του σώματος που καταμαρτυρούν την αλήθεια.

Από όσα μπορώ να καταλάβω στις «βόλτες» μου στα social media, τον τελευταίο καιρό ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης στο εσωτερικό της μπασκετικής κοινότητας, είναι δίχως αμφιβολία η πορεία των Los Angeles Lakers. Το περήφανο franchise της πόλης των Αγγέλων έχει κατρακυλήσει στην ενδέκατη θέση της Δυτικής περιφέρειας, απέχοντας 7,5 ολόκληρες νίκες από τα πολυπόθητα playoffs. Είναι ενδεικτικό πως οι πιθανότητες να προλάβουν το φετινό τρένο της postseason, υπολογίζονται σε μόλις 0,4%. Με άλλα λόγια είναι ελάχιστες.

Ποιος ή τι ευθύνεται για την τωρινή δυσοίωνη κατάσταση; Όπως φυσικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι απόψεις διίστανται. Ορισμένοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι ο νεαρός κορμός της ομάδας μάλλον δεν είναι τελικά όσο ταλαντούχος πιστεύαμε, καθώς φαίνεται πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις κατά την γνώμη μου υπερβολικές καλοκαιρινές προσδοκίες. Φυσικά εδώ οφείλουμε να προσμετρήσουμε ότι αναφερόμαστε σε παιδιά 22-23 ετών. Είναι λογικό να μην είναι ακόμα έτοιμοι για πρωταθλητισμό.

Βέβαια υπάρχει και μια διαφορετική επιχειρηματολογία. Για παράδειγμα μερικοί αναλυτές (όπως το κανάλι Heatcheck στο youtube) υποστηρίζουν ότι η αιτία του κακού, δεν είναι άλλη από την παρουσία του Lebron James. Φτάνουν μάλιστα μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσουν την συμπεριφορά του τοξική προς το σύλλογο. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε πρόσφατο κείμενο, στην απροθυμία του Βασιλιά να ασχοληθεί με το κομμάτι της άμυνας. Δείτε πως ο Kuzma τον σπρώχνει κυριολεκτικά προς τα έξω, ώστε να μαρκάρει το ελεύθερο τρίποντο. Τραγελαφικά σκηνικά.

Έπειτα έχουμε και ορισμένες περίεργες δηλώσεις σαν τη παρακάτω.

Ο Kevin Durant αναφέρει δύο διακριτά πράγματα. Αρχικά κατηγορεί τα media πως δεν ασκούν ποτέ κριτική στον Lebron, προσφέροντας του μια ιδιότυπη μορφή ασυλίας – κάτι που κατά την γνώμη μου, ισχύει στο ακέραιο. Ο δεύτερος άξονας βέβαια είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ουσιαστικά ο KD υπογραμμίζει την τοξικότητα της προσωπικότητας του James, προσθέτοντας ότι κανένας παίκτης στην λίγκα δεν επιθυμεί να παίξει πια μαζί του. Αυτό είναι σίγουρα καινούριο.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στους Lakers δεν αποπνέει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Ο Βασιλιάς χειρίστηκε άθλια την υποτιθέμενη ανταλλαγή του Antony Davis, διαταράσσοντας όπως φαίνεται ανεπανόρθωτα την χημεία αλλά και τις σχέσεις των μελών της ομάδας. Λίγο καιρό μετά, εγκάλεσε δημόσια τους συμπαίκτες του πως αδιαφορούν γενικά για το μπάσκετ και δεν προσπαθούν αρκετά, ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους του οργανισμού. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Lebron τα έχει παρατήσει για φέτος. Η γλώσσα του σώματος του, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Πότε έχετε ξαναδεί εσείς αθλητή να επαναφέρει την μπάλα και στη συνέχεια, να κατευθύνεται στα αποδυτήρια πριν ακόμα λήξει επίσημα το ματς; Το καλοκαίρι θα γίνει χαμός στο Los Angeles.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ