Ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία

Ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ανήμερα των γενεθλίων του οδήγησε τους Μπακς στη νίκη κόντρα στους Πίστονς με 104-100 σημειώνοντας ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφού πριν κλείσει τα 23 του χρόνια είχε ήδη μπει σε μία πολύ ιδιαίτερη λίστα.

Ο Greek Freak ανήμερα των γενεθλίων του έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που έχει πετύχει 5.000+ πόντους, 2.000+ ριμπάουντ και 1000+ ασίστ πριν συμπληρώσει τα 23 του χρόνια, σε μία αν μη τι άλλο σπουδαία επίδοση.

Σε μόλις πέντε χρόνια παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Έλληνας φόργουορντ έχει σκοράρει 5.389 πόντους, έχει κατεβάσει 2.417 ριμπάουντ κι έχει μοιράσει 1.234 ασίστ σε μόλις 340 παιχνίδια. Τα νούμερα του συγκρίνονται μόνο με άλλων δύο σταρ, οι οποίοι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης κατάφερε να πετύχει κάτι που έχουν κάνει μόνο ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι με την φανέλα των Τορόντο Ράπτορς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο οποίος μάλιστα είχε πολύ μεγαλύτερα νούμερα από τους άλλους δύο.

Ο ΛεΜπρόν στα 23 του χρόνια είχε σχεδόν διπλάσια νούμερα σε πόντους και ασίστ από τον Γιάννη ξεπερνώντας τους 9.000 πόντους και τις 2.400 ασίστ. Μόνο στα ριμπάουντ είχαν παρόμοια νούμερα με τον βασιλιά να είναι λίγο πιο πίσω από τον Γιάννη με 2.200 ριμπάουντ. Όσον αφορά τον ΜακΓκρέιντι, ο σταρ των Ράπτορς είχε παραπάνω πόντους στην ηλικία των 23 χρόνων, όμως ο Αντετοκούνμπο υπερτερεί σε ασίστ και ριμπάουντ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το ολοκληρωμένο παιχνίδι που διαθέτει.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ