Είναι ο Κόμπε Μπράιαντ, ο μεγαλύτερος worker στην ιστορία του ΝΒΑ;

Είναι ο Κόμπε Μπράιαντ, ο μεγαλύτερος worker στην ιστορία του ΝΒΑ;

Τρεις απίστευτες ιστορίες, που επιβεβαιώνουν το περίφημο Mamba Mentality.

Μπορεί πριν μερικά χρόνια ο Kobe Bryant να αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση, όμως εξακολουθεί να «ζει» στις καρδιές οποιοδήποτε φιλάθλου είχε την τύχη να τον παρακολουθήσει να αγωνίζεται.  Ανεξαρτήτως χρωματισμών και προτιμήσεων άπαντες αναγνωρίζουν την σπουδαία καριέρα του, αλλά και την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του ΝΒΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Από όποια πλευρά και αν το δούμε, ο Kobe αντιπροσωπεύει έναν θρύλο του αθλήματος.

Η σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές, μπορεί κάλλιστα να συνοψιστεί στο περίφημο Mamba mentality – δηλαδή την κουλτούρα της αδιάκοπης δουλειάς και την διαρκούς βελτίωσης. Στο σημερινό κείμενο θα συζητήσουμε μαζί τρεις ενδεικτικές ιστορίες, που επιβεβαιώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης όχι μόνο δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά ταυτόχρονα δεν αποτελεί κανενός είδους υπερβολή.

Ο Black Mamba είναι ένας αληθινός σούπερ ήρωας.

  1. Το αδιανόητο work ethic του Kobe έκανε την εμφάνιση του από πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με τις φήμες, τον καιρό που ήταν ακόμα μαθητής λυκείου ξυπνούσε κάθε μέρα στις 4.30 το πρωί και πήγαινε για προπόνηση μέχρι τις 7.00 – την ώρα δηλαδή που «αναγκαζόταν» να σταματήσει επειδή άρχιζε το σχολείο. Επιπλέον ζητούσε διαρκώς από τους υπόλοιπους συμμαθητές του, να παίζουν μαζί του «μονό». Βέβαια με τον Bryant τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έληγαν στους 100 πόντους, με τον τότε προπονητή του να δηλώνει ότι ο πρωταγωνιστής μας κέρδιζε τα περισσότερα με σκορ 100-12. Κοινώς, κανείς δεν ήταν σε θέση να τον αντιμετωπίσει. 
  2. Η επόμενη ιστορία έρχεται δια στόματος Jay Williams, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από το μπάσκετ. Πριν από έναν εκτός έδρας αγώνα κόντρα στους Lakers, ο Williams αποφάσισε να πάει νωρίτερα στο γήπεδο για να προπονηθεί. Όταν έφτασε στο Forum, ο Black Mamba ήταν προφανώς ήδη εκεί και μάλιστα, κάθισε μισή ώρα παραπάνω από τον αντίπαλο του. Είναι νομίζω περιττό να αναφέρουμε ότι ο super star των Lakers σκόραρε 40 ολόκληρους πόντους εκείνο το βράδυ. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Williams τον πλησίασε ρωτώντας τον γιατί προπονείται τόσο σκληρά. Η απάντηση του Bryant ήταν αφοπλιστική:« ήθελα να σου δείξω, πως δεν έχει σημασία πόσες ώρες δουλεύεις εσύ, γιατί εγώ θα δουλέψω σίγουρα περισσότερες από εσένα». 
  3. Οι περισσότεροι εν ενεργεία μπασκετμπολίστες, θεωρούν πως οι Michael Jordan και Kobe Bryant αποτελούν τους μεγαλύτερους workers της σύγχρονης ιστορίας της λίγκας. Ο Jordan μάλιστα έχει δηλώσει σε ανύποπτη στιγμή, ότι μόνο ο Bryant αξίζει να συγκρίνεται μαζί του σε αυτή την επιμέρους κατηγορία. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Phil Jackson, έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές επάνω στο εν λόγω ζήτημα. Σε μια παλαιότερη συνέντευξη τύπου, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο Carmelo Antony οφείλει να αντιγράψει στοιχεία από το παιχνίδι του Black Mamba, ώστε να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ. Ο Jackson τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να δανειστεί στοιχεία από τον πρωταγωνιστή μας, διότι κανείς δεν προπονείται όπως αυτός. Η ατάκα με την οποία «έκλεισε» την απάντηση του, είναι και η πλέον χαρακτηριστική: « γνωρίζω ότι πιθανότατα ο Michael θα εκνευριστεί μαζί μου, όμως ούτε και εκείνος δεν δούλευε όπως ο Kobe. Πιστέψτε με, τους έχω προπονήσει και τους δύο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ