Το συγκλονιστικό «αντίο» των Σπερς στον Τζινόμπιλι (vids)

Το συγκλονιστικό «αντίο» των Σπερς στον Τζινόμπιλι (vids)

Ο Μανού Τζινόμπιλι είδε τη φανέλα του να κοσμεί την οροφή του AT&T Center και τους Σαν Αντόνιο Σπερς να τον αποχαιρετούν με ένα υπέροχο βίντεο.

Ο Τζινόμπιλι σταμάτησε το μπάσκετ στα 40 του χρόνια στο τέλος της περασμένης σεζόν, φορώντας για τελευταία φορά τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Της ομάδας που υπηρέτησε πιστά για 16 χρόνια και 1057 ματς και κατέκτησε μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα.

Ήταν μέλος της φοβερής και τρομερής τριάδας μαζί με τους Τόνι Πάρκερ και Τιμ Ντάνκαν, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς έπαιζαν για μια δεκαετία περίπου το πιο όμορφο και… σκεπτόμενο μπάσκετ στη Λίγκα.

Στο περιθώριο του ματς κόντρα στους Καβαλίερς, οι Σπερς λοιπόν επέλεξαν να αποδώσουν τη μέγιστη τιμή σε αθλητή. Να αποσύρουν τη φανέλα του στον ουρανό του AT&T Center μαζί με αυτές των Μπράιαν Μουρ, Έιβερι Τζόνσον, Μπρους Μπόουεν, Τζέιμς Σίλας, Τιμ Ντάνκαν, Σον Έλιοτ, Τζορτζ Γκέρβιν και Ντέιβιντ Ρόμπινσον και να τον αποχαιρετήσουν με ένα πολύ συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα.

Στο βίντεο αυτό ο Μανού αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την ημέρα που επιλέχθηκα έπρεπε να κάνω έρευνα για να δω που είναι το Σαν Αντόνιο, δεν είχα ιδέα. Την τρίτη μου χρονιά άρχισα να σκέφτομαι ότι ανήκω εδώ. Όταν ήρθα εδώ δεν ήξερα ότι έκανα κάτι διαφορετικό. Όπως τότε που ο Ποπ μου φώναξε γιατί έδωσα πάσα πίσω από την πλάτη, δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Για εμένα ήταν το πιο λογικό play.

Αλλά άρχισα αργά να σκέφτομαι πιο πολύ, μαθαίνοντας τόσα πολλά. Έγινα πολύ καλύτερος παίκτης με έναν προπονητή σαν και αυτόν, που με έκανε να καταλάβω πως μια ομάδα δουλεύει, αλλά και εκτός του κορτ.

Έγινε σαν πατέρας μου. Είμαι τόσο τυχερός που είχα τόσο καλούς συμπαίκτες. Το απόλαυσα που ήμουν μέρος της ομάδας. Κερδίζαμε μαζί, χάναμε μαζί… περνούσαμε χρόνο μαζί.

Αυτός ήταν ο ρόλος μου στην ομάδα. Να φέρνω την σπίθα. Δεν υπήρχε ούτε μια σεζόν που να μην πίστευα όταν ξεκινούσε η σεζόν ότι δεν θα νικήσουμε. Ο μόνος στόχος μου ήταν να κερδίσουμε Πρωτάθλημα. Θέλαμε να κερδίσουμε μαζί. Μεγάλη προσπάθεια για να μην τους απογοητεύσεις όλους…

Κάθε φορά που αμφισβητούσα τον εαυτό μου, οι οπαδοί φώναζαν το όνομα μου. Με βοήθησαν. Στο τέλος ήταν σαν ανταμοιβή. Ένιωσα περισσότερη αγάπη και εκτίμηση. Ήταν τέλεια. Ήταν μεγάλη βοήθεια. Για πολλά χρόνια δεν απολάμβανα την διαδρομή, απολάμβανα μόνο αν κερδίζαμε στο τέλος. Το παιχνίδι μου έδωσε τόσα πολλά… Ευχαριστώ Σαν Αντόνιο».

https://twitter.com/spurs/status/1111475379976486913

https://twitter.com/spurs/status/1111481277247639552

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ