NBA – Play offs: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

NBA – Play offs: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο «μονόκερος» του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ετοιμάζεται για το βραβείο που του αξίζει (MVP) και το μάτι του γυαλίζει ενόψει των play offs.

Το πρωτοσέλιδο του τελευταίου τεύχους του «Sports Illustrated», του κορυφαίου περιοδικού στον πλανήτη, αναρωτιέται, «πώς είναι να προπονείς έναν Μονόκερο;». Με βασική φωτογραφία τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στην Ελληνική μυθολογία, ο μονόκερoς είναι μυθικό ον, συνήθως άγριο ζώο, αδύνατο να πιαστεί, με τη μορφή αλόγου, με ένα κέρατο στο μέτωπο. Στην Κινεζική μυθολογία ήταν ένα από τα τέσσερα ζώα που έφερναν καλό και το σπουδαιότερο από όλα τα ζώα, ενώ ζούσε χίλια χρόνια. Για τους Αμερικανούς, Μονόκερος (Unicorn), είναι ο αθλητής που συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Ένα φαινόμενο, που ξεχωρίζει από όλους για τη σπανιότητά του. Δηλαδή, ο Γιάννης. Ο οποίος επιβεβαίωσε φέτος, ότι είναι ο νέος Μονόκερος του NBA.

ΦΟΥΛ ΓΙΑ MVP

Ο Αντετοκούνμπο προηγείται σταθερά εδώ και πολλούς μήνες στο άτυπο power ranking για τον MVP της κανονικής διάρκειας των Play offs. Ομως ποτέ δεν μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς τα κριτήρια όσων ψηφίζουν, δεν είναι σταθερά. Αν και το γεγονός ότι έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στα παρκέ του ΝΒΑ και γενικά στο μπάσκετ, εδώ και πολλά χρόνια. Η σωματοδομή του μπορεί να φαίνεται σχετικά… αδύνατη σε σχέση με τα θηρία του ΝΒΑ, παρόλα αυτά είναι τόσο κυριαρχικός, που τα φαινόμενα… απατούν. Οι αντίπαλοι προπονητές στέλνουν τους σέντερ τους να τον μαρκάρουν, μπας και περιορίσουν τις εφορμήσεις του προς το καλάθι. Αλλά μάταια. Το σχέδιο δεν δουλεύει. Ο Γιάννης παίρνει παραμάζωμα τους πάντες. Είναι ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ σε καρφώματα, με… διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο (Ρούντι Γκομπέρ). Και ο μόνος παίκτης που φιγουράρει στο τοπ 20 5 διαφορετικών στατιστικών κατηγοριών!

Η ΩΡΑ ΤΩΝ PLAY OFFS

Όλα αυτά, βεβαίως, αφορούν ό,τι έγινε στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ. Οι 82 αγώνες τελείωσαν και πλέον ο Γιάννης και οι Μπακς ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την πραγματική πρόκληση: Τα play offs του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Στον δρόμο των Μπακς οι σκληροτράχηλοι Ντιτρόιτ Πίστονς, του εκρηκτικού Μπλέικ Γκρίφιν. Στόχος της ομάδας του Γιάννη, που έκλεισε τη σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ από όλους, είναι… το επόμενο παιχνίδι. Πρόκριση, αλλά χωρίς αποπροσανατολισμό. Βήμα βήμα, με σύνεση, χαμηλούς τόνους, μακριά από υπερφίαλες προβλέψεις.

Οι Μπακς, είναι εικόνα και ομοίωση του Γιάννη. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο σημαντικότερος σταρ που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός, είναι το φαβορί για τον τίτλο του MVP. Ο ίδιος άλλαξε την ομάδα του. Την ανέβασε πολλά επίπεδα. Και αυτό από μόνο του είναι ένα επίτευγμα μοναδικό. Αλλά τώρα το μάτι του γυαλίζει. Τα play offs ξεκινούν και ο Greek Freak ετοιμάζεται να κάνει πράγματα που δεν είχαμε δει έως τώρα. Διότι, ναι, υπάρχουν τέτοια ακόμη…

Για την ιστορία, η σειρά Μπακς-Πίστονς ξεκινάει τα ξημερώματα (02:00 π.μ.) και το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται στις 17 Απριλίου πάλι στο Μιλγουόκι. Τα υπόλοιπα ματς της σειράς θα διεξαχθούν 20 και 22 Απριλίου στο Ντιτρόιτ, 24 Απριλίου στο Μιλγουόκι (αν χρειαστεί), 26 Απριλίου στο Ντιτρόιτ (αν χρειαστεί), 28 Απριλίου στο Μιλγουόκι (αν χρειαστεί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ