Τζαμπαρ: «Η ομάδα του Γιάννη έχει ομοιότητες με την πρωταθλήτρια του 1971»

Τζαμπαρ: «Η ομάδα του Γιάννη έχει ομοιότητες με την πρωταθλήτρια του 1971»

O θρύλος των Μπακς και του NBA γενικότερα στάθηκε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι τα «ελάφια» θα φτάσουν «μακριά» στα πλέι οφ.

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχει αναφερθεί πολλές φορές με κολακευτικά λόγια στην φετινή προσπάθεια των Μιλγουόκι Μπακς, αποθεώνοντας φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τις προοπτικές που έχει.

Αυτή τη φορά ο 71χρονος θρύλος του ΝΒΑ προχώρησε σε κάποιες συγκρίσεις της τωρινής ομάδας των ελαφιών με εκείνη του 1971 όταν ο ίδιος ήταν παίκτης και είχε οδηγήσει τους Μπακς στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο μεγάλος Καρίμ τόνισε ότι οι δύο ομάδες είχαν ως βάση τους την εξαιρετική αμυντική λειτουργία η οποία κατέστρεφε το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων και ουσιαστικά αυτό ήταν (τότε) και είναι (τώρα) το μεγάλο «όπλο».

«Η βασική ομοιότητα είναι ότι αμφότερες κάνουν πολύ καλή προσπάθεια στην άμυνα. Και οι δύο δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να σκοράρει με ευκολία. Ετσι θα κερδίσουν πολλά παιχνίδια και παράλληλα δεν θα χάσουν πολλά ματς στη σειρά. Κάποιες ομάδες μπορεί να χάσουν ακόμη και 3-4 ματς στη σειρά. Οι Μπακς δεν θα το επιτρέψουν αυτό», είπε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ με 38,387 πόντους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Γιάννη μπήκε χθες (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) δυνατά στα πλέι οφ διαλύοντας τους Πίστονς με 121-86, με τον Κουνμπο να έχει 24π. και 17 ριμπάουντ!

https://twitter.com/Bucks/status/1117888324222488576

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ