Η επισκόπηση της πρώτης ημέρας των playoffs του ΝΒΑ (vid)

Η επισκόπηση της πρώτης ημέρας των playoffs του ΝΒΑ (vid)

Ορισμένες τακτικές παρατηρήσεις από τα τρία σημαντικότερα παιχνίδια της αμερικάνικης λίγκας.

Έφτασε λοιπόν η περίφημη μπασκετική άνοιξη, η αγαπημένη εποχή κάθε αληθινού φιλάθλου της καλαθοσφαίρισης. Η κανονική περίοδος σε Ευρώπη και Αμερική μας αποχαιρέτησε οριστικά για φέτος και έδωσε τη θέση της στα πολυαναμενόμενα playoffs.

Για τον επόμενο περίπου ενάμιση μήνα η δράση προβλέπεται καταιγιστική, με τις ομάδες να ρίχνονται με όλες τους τις δυνάμεις στις μάχες της postseason. Κάπου εδώ τα ψέματα τελείωσαν – οποιοδήποτε λάθος πλέον, δεν συγχωρείται. Στο ΝΒΑ συναντήσαμε ήδη κάποιες εκπλήξεις από την πρώτη ημέρα των αγώνων, με ορισμένους συλλόγους να κατακτούν σπουδαίες νίκες και το πλεονέκτημα έδρας να αλλάζει χέρια. Ας δούμε μαζί τι ακριβώς συνέβη.

Milwaukee Bucks Vs Detroit Pistons. Η καλύτερη ομάδα της Ανατολικής περιφέρειας δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στους ασταθείς Pistons, οι οποίοι μετά και τον τραυματισμό του Blake Griffin (θα χάσει τα φετινά playoffs) φαίνεται πως έχουν απολέσει μεγάλος μέρος της δυναμικής τους. Το ματς δεν επιδέχεται ιδιαίτερου σχολιασμού – τα Ελάφια κυριάρχησαν ολοκληρωτικά σχεδόν σε κάθε εκατοστό του παρκέ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση, φροντίζοντας παράλληλα να μας παρουσιάσει για πολλοστή φορά την ανυπολόγιστη σημασία των αθλητικών προσόντων στο σύγχρονο μπάσκετ. Το παρακάτω κάρφωμα, θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Hollywood. Ο Γιάννης πατάει στη γραμμή των ελεύθερων βολών, πριν απογειωθεί προς το καλάθι. Greek Freak όνομα και πράγμα.

 

Philadelphia 76ers Vs Brooklyn Nets. Οι εξαιρετικοί Nets σόκαραν για τα καλά τους εμφανώς ανέτοιμους και γεμάτους επιθετικά προβλήματα Sixers, φτάνοντας σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση η οποία, ενδέχεται να αλλάξει δραματικά τον ρου της εν λόγω σειράς. Το αγωνιστικό τους πλάνο ήταν συγκεκριμένο και δούλεψε στην εντέλεια.

Καταρχάς αποφάσισαν να παραχωρήσουν άπλετο χώρο στο δίδυμο Embiid/Simmons, προκαλώντας τους ουσιαστικά να σουτάρουν από την περίμετρο. Ο Αυστραλός είναι ούτως η άλλως άτολμος από μέση και μακρινή απόσταση – ο Καμερουνέζος τσίμπησε στο δόλωμα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 0-5 τρίποντα.

 

Επιπλέον οι φιλοξενούμενοι διέγνωσαν σωστά τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο JJ Redick στην επίθεση της Philadelphia, εξαιτίας της απουσίας αξιόπιστης περιφερειακής απειλής από τους υπόλοιπους παίκτες (με την εξαίρεση του Tobias Harris). Έτσι ξεκίνησαν να επιτίθενται συστηματικά επάνω του, με σκοπό να τον κουράσουν και να τον φθείρουν, αναγκάζοντας τελικά τον Brett Brown να τον αποσύρει στο πάγκο. Έπαιξε μόλις 23 λεπτά.

 

Houston Rockets Vs Utah Jazz. Πριν κλείσουμε ας κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα μας στη Δύση, για να συζητήσουμε το πώς εξελίχθηκε η μονομαχία μεταξύ της δεύτερης πιο παραγωγικής επίθεσης και της δεύτερης αποτελεσματικότερης άμυνας στο ΝΒΑ. Οι Jazz προσπάθησαν να αντιγράψουν ανεπιτυχώς την αμυντική τακτική των Bucks επάνω στον Harden, επιθυμώντας να τον αναγκάσουν να επιτεθεί με το αδύναμο δεξί του χέρι, απαγορεύοντας ταυτόχρονα τα επικίνδυνα step backs.

Το σχέδιο δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς ο Μούσιας παρουσιάστηκε έτοιμος για να το αντιμετωπίσει. Οι Rockets επιβλήθηκαν πανεύκολα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Gobert – ίσως ο καλύτερος αμυντικός ψηλός στη λίγκα την τελευταία διετία – τελείωσε την αναμέτρηση με -17 στο δείκτη plus/minus. Η σωματοδομή του Γάλλου Center δεν τον βοηθά ώστε να αμυνθεί σε μεγάλους χώρους – κάθε φορά που αναλάμβανε να μαρκάρει κάποιον περιφερειακό των Rockets μετά τις αλλαγές στα screen, η ομάδα του δεχόταν καλάθι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ