Fear the Greek Freak (vids)

Fear the Greek Freak (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί τους συμπαίκτες του σε ιστορικές επιδόσεις.

Όπως αναμενόταν το εμπόδιο των Detroit Pistons αποδείχτηκε υπερβολικά χαμηλό για τους εξαιρετικούς φετινούς Milwaukee Bucks, οι οποίοι εξασφάλισαν με συνοπτικές διαδικασίες την πολυπόθητη συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της postseason.

Το επίτευγμα είναι αναμφίβολα ιστορικής σημασίας, καθώς επαναλήφθηκε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και συνέβη για πρώτη φορά στη εποχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κατά την ταπεινή μου άποψη ακόμα και αν η σεζόν τελειώσει με αποκλεισμό απέναντι στους Boston Celtics, θα πρέπει και πάλι να κριθεί ως απόλυτα επιτυχημένη. Το μεγαλύτερο κέρδος αφορά τον τρόπο με τον οποίο το σύνολο του οργανισμού – από τους διοικητικούς ηγέτες μέχρι τον προπονητή – αντιλήφθηκε επιτέλους πώς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, τα σπάνια χαρίσματα του παιχταρά που έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του. Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο – μια ματιά σε αρκετές από τις υπόλοιπες ομάδες, αρκεί ώστε να το διαπιστώσετε.

Αντίστοιχα ιστορική με το κατόρθωμα των Ελαφιών ήταν και η επίδοση του Greek Freak, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες αντιπροσωπεύει τον μοναδικό αθλητή στα χρονικά του ΝΒΑ που καταφέρνει να σκοράρει 40 ή περισσότερους πόντους, σε λιγότερα από 32 λεπτά στα playoffs. Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ αναφερόμαστε σε καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνοι, το spacing που έχει εγκαθιδρύσει στην επίθεση του Milwaukee ο σπουδαίος Mike Budenholzer, βοηθάει στην δημιουργία των κατάλληλων χώρων για τις εφορμήσεις του Γιάννη. Επίσης σύμφωνοι ότι οι αντίπαλες ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια να στείλουν βοήθεια επάνω του, χωρίς να ρισκάρουν την πιθανότητα ενός ελεύθερου μακρινού σουτ. Αφήνοντας όμως όλα αυτά κατά μέρος, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται οριακά ένα βήμα πριν να χαρακτηριστεί πραγματικά unguardable. Δηλαδή τι συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς, από το παρακάτω καλάθι;

Ο Shaquille O’Neal είχε μάλλον δίκιο, όταν παρομοίασε τον εαυτό του με τον Greek Freak. Ο πρωταγωνιστής μας κυριαρχεί συστηματικά κάτω από τις δύο μπασκέτες, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να περιοριστούν στην αίσθηση του «αναπόφευκτου» που σκορπά, κάθε νέα του μαγική μπασκετική παράσταση. Αμφότεροι φαντάζουν ως δύο αληθινοί οδοστρωτήρες, που παρασέρνουν τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα τους.

Στην άμυνα φυσικά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο ενθαρρυντική. Οι πεντάδες των Bucks μπορούν άνετα να ακολουθήσουν την τακτική των αλλαγών σε όλα τα screen, ενώ το δίδυμο Αντετοκούνμπο/Lopez διαθέτει το απαραίτητο μήκος ώστε να καλύπτει τα ρήγματα που προκαλούνται στα μετόπισθεν. Πολλές φορές μάλιστα, μας επιβραβεύει με ορισμένα εντυπωσιακά highlights.

Ο τίτλος του παραπάνω βίντεο θα μπορούσε να είναι: «Death from above». Η αντίδραση του πιτσιρικά στις κερκίδες, είναι νομίζω ενδεικτική.

Σε κάθε περίπτωση το Milwaukee έκλεισε την κανονική σεζόν με την καλύτερη άμυνα της λίγκας. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε τον James Harden, τότε υπάρχει σημαντική πιθανότητα τα μετόπισθεν να αποτελέσουν τον ρυθμιστικό παράγοντα στις βραδιές που η επίθεση θα αδυνατεί να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ