Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια εμφάνιση αντάξια ενός αληθινού MVP

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μια εμφάνιση αντάξια ενός αληθινού MVP

Η προσαρμογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην άμυνα της ομάδας της Βοστώνης.

Νομίζω ότι τα φετινά playoffs του ΝΒΑ, αποτελούν με διαφορά τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών. Από την ώρα που άρχισε ο δεύτερος γύρος, γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε τα ζευγαρώματα να εμπεριέχουν ομάδες που κινούνται σε παρόμοια επίπεδα δυναμικότητας.

Φυσικά σε κάθε σειρά υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, όμως η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στις περίφημες λεπτομέρειες.

Πριν από λίγες ώρες, η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε με ένα εμφατικό διπλό μέσα στο κάστρο της Βοστώνης, αρπάζοντας το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας μέσα από τα χέρια των αντιπάλων τους.

Πλέον το μομέντουμ της μονομαχίας έχει αλλάξει για τα καλά στρατόπεδο, καθώς μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα της πρώτης αναμέτρησης τα Ελάφια κατέκτησαν δύο συνεχόμενες νίκες, μεταφέροντας την πίεση στο στρατόπεδο των Κελτών.

Σε γενικές γραμμές, οι Bucks εξακολουθούν να αγωνίζονται όπως μας έχουν συνηθίσει κατά την διάρκεια της κανονικής σεζόν. Σουτάρουν αρκετά από το τρίποντο, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και καταναλώνουν απίστευτα ποσά ενέργειας στην άμυνα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το εξαιρετικό τους ποσοστό στα σουτ τριών πόντων αντιπροσωπεύει τον καθοριστικότερο παράγοντα των παιχνιδιών.

Η άμυνα των Celtics κλείνει αναγκαστικά προς τα μέσα για να προστατεύσει το καλάθι από τις εφορμήσεις του Γιάννη, παραχωρώντας υποχρεωτικά μια σχετική ελευθερία κινήσεων στην περίμετρο. Μέχρι οι στιγμής οι συμπαίκτες του Greek Freak ανταποκρίνονται στην πρόκληση, πυροβολώντας και το κυριότερο ευστοχώντας από την περιφέρεια.

Βέβαια στη χθεσινή αναμέτρηση, η μισή και παραπάνω δουλειά έγινε από τον Έλληνα forward. Ο Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια εμφάνιση, αντάξια ενός αληθινού MVP. Δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να επιτίθεται με μανία προς το καλάθι, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στους γηπεδούχους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία δύο ματς, ο πρωταγωνιστής μας έχει εκτελέσει συνολικά 38 ελεύθερες βολές – η Βοστώνη δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στο Milwaukee, εάν δεν καταφέρει να τον περιορίσει χωρίς να υποπίπτει διαρκώς σε φάουλ. Ξέχωρα από το φοβερό spin move, ο τρόπος με τον οποίο πετάει με το σώμα του εκτός διεκδίκησης τον Horford, είναι εντυπωσιακός.

Επιπρόσθετα, είναι πια φανερό πως έχει κατανοήσει πλήρως τις περιστροφές που λαμβάνουν χώρα στα μετόπισθεν των Κελτών. Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι ενδεικτικό.

Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι ο Γιάννης επιτίθεται αμέσως μόλις πιάσει την μπάλα. Κατά συνέπεια δεν αφήνει το παραμικρό χρονικό περιθώριο στον αντίπαλο, ώστε να οικοδομήσει το γνωστό αμυντικό τείχος στα όρια του ζωγραφιστού. Ο Greek Freak διαβάζει πλέον οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί στην άμυνα των Celtics, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις βελτιωμένες επιδόσεις του στην πάσα.

Στατιστικά οι ομάδες που κερδίζουν το τρίτο παιχνίδι, προκρίνονται στο 78% των περιπτώσεων. Οι Milwaukee Bucks αντιπροσωπεύουν το νέο αφεντικό της σειράς και ο μεγάλος στόχος των τελικών της Ανατολικής περιφέρειας, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ