Ανάλυση: Houston Rockets Vs Golden State Warriors (pic, vids)

Ανάλυση: Houston Rockets Vs Golden State Warriors (pic, vids)

Οι Rockets κατάφεραν να μειώσουν τη σειρά σε 2-1. Διαθέτουν όμως βάσιμες ελπίδες για να αποκλείσουν τους πρωταθλητές;

Η μονομαχία των Golden State Warriors και των Houston Rockets, μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής ορισμένα συναρπαστικά στην εξέλιξη τους παιχνίδια. Το μπάσκετ που παίζεται μπορεί να μοιάζει συνολικά κακό στα μάτια του μέσου φιλάθλου, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι δύο ομάδες δίνουν κυριολεκτικά ότι έχουν για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του αντιπάλου τους.

Στο τρίτο επικό ματς της σειράς, οι Ρουκέτες χρειάστηκαν τη βοήθεια της παράτασης για κάμψουν την αντίσταση των πρωταθλητών και να μειώσουν το επιμέρους σκορ σε 2-1.

Σε γενικές γραμμές είναι εμφανές ότι οι δύο σύλλογοι γνωρίζονται πλέον πολύ καλά μεταξύ τους, κατορθώνοντας σε μεγάλο βαθμό να αλληλοεξουδετερωθούν. Παραδόξως, οι άμυνες είναι εκείνες οι οποίες καθορίζουν σχεδόν τα πάντα.

Το Houston καταβάλλει τεράστια προσπάθεια, ώστε να περιορίσει την φημισμένη κυκλοφορία της μπάλας που χαρακτηρίζει την επίθεση των Πολεμιστών, περιορίζοντας ταυτόχρονα αρκετά την δράση του Stephen Curry. Επιπλέον το συγκρότημα του Mike D’Antoni, παίρνει τρομερές βοήθειες από τους λιγότερους διαφημισμένους αθλητές που απαρτίζουν το ρόστερ. Τα επιθετικά rebound που κατεβάζει ο PJ Tucker ανάμεσα σε τρεις και τέσσερις αντιπάλους, αποτελούν δείγμα αλύγιστης θέλησης και αστείρευτης ενέργειας.

Ο James Harden από τη δική του πλευρά, πραγματοποίησε επιτέλους μια αληθινά σπουδαία εμφάνιση. Διάβασε με επιτυχία την άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καταφέρνοντας να πλησιάσει περισσότερο προς το καλάθι.  Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η υπόλοιπη ομάδα, η οποία αναζητά διαρκώς το miss match κόντρα στον Curry – τον χειρότερο δηλαδή αμυντικό των Warriors.

Ενδεικτικά, οι Rockets σκρινάρουν για τον Μούσια με τον παίκτη που μαρκάρει ο Steph 19,3 φορές ανά αγώνα, με σκοπό να εκβιάσουν την αλλαγή στο screen. Παρεμπιπτόντως ο αντίστοιχος αριθμός για τους άλλους συλλόγους είναι μόλις 2,9. Οι Ρουκέτες θα ζήσουν και θα πεθάνουν με τον Harden να επιτίθεται ασταμάτητα επάνω στον Curry.

Μία από τις ποιοτικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, είναι πως αυτή τη φορά ο Μούσιας ευστόχησε σε περισσότερα floaters

Βέβαια επειδή η συγκεκριμένη προσπάθεια παραμένει ασταθής για τον πρωταγωνιστή μας, δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει ολόκληρη την υπόλοιπη επίθεση.

Το κακό είναι ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στα αγαπημένα του step backs, όταν μπροστά του βρίσκεται ένας εκ των Durant/Iguodala.

Το αδιανόητο μήκος τους σε συνδυασμό με τα αμυντικά τους ένστικτα, είναι απλώς too much – ακόμα και για τον Harden.

Σε κάθε περίπτωση έχω την αίσθηση πως η σειρά θα κριθεί στο ατομικό ταλέντο. Οι Warriors διαθέτουν σαφές προβάδισμα στο εν λόγω κριτήριο, εξαιτίας φυσικά της παρουσίας του τρομακτικού Kevin Durant.

Ο τύπος είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος και λογικά, θα κουβαλήσει επιθετικά τους συμπαίκτες του μέχρι το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τα επιτεύγματα του μετά την περίφημη δήλωση: « όλοι σας ξέρετε ποιος είμαι. Είμαι ο Kevin Durant».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ