Μια αναγκαία ωδή στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μια αναγκαία ωδή στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Αφορμή η καλύτερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του, μέχρι φυσικά την επόμενη.

Οι Αμερικανοί ακολουθούν μια συγκεκριμένη μεθοδολογία σκέψης, όταν αναλύουν κάποιον αγώνα μπάσκετ. Θεωρούν ότι η ομάδα που διαθέτει τον καλύτερο παίκτη στο παρκέ, έχει νομοτελειακά περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Το ΝΒΑ εξάλλου, αποτελεί τη λίγκα των αστέρων. Στη περίπτωση μας λοιπόν, η άτυπη αυτή μονομαχία ήταν δεδομένο πως θα περιλαμβάνει τον Kyrie Irving από την πλευρά των Celtics και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από εκείνη των Bucks.

Οι εν λόγω μπασκετμπολίστες αντιπροσωπεύουν δίχως αμφιβολία, ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι δύο σύλλογοι σε επίπεδο ταλέντου. Ο Uncle Drew φαντάζει μέχρι στιγμής μάλλον απογοητευτικός, σε αντίθεση με τον Greek Freak ο οποίος μοιάζει με τυφώνα που σαρώνει τους πάντες στο πέρασμα του. Η στατιστική του στα τρία τελευταία παιχνίδια, προκαλεί αληθινό τρόμο.

Game 2: 29 πόντοι, 9 rebounds,4 assists, 2/4 τρίποντα.

Game 3: 32 πόντοι, 13 rebounds,8 assists, 0/1 τρίποντο.

Game 4: 39 πόντοι, 16 rebounds, 4 assists, 2/5 τρίποντα.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο τύπος είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος. Έχει σμπαραλιάσει οποιοδήποτε αμυντικό πλάνο της Βοστώνης, δείχνει ανίκητος στις μάχες του ζωγραφιστού και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του, στην επόμενη φάση και τους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας. Ώρες ώρες τα επιτεύγματα του είναι τόσο εντυπωσιακά, που σε αναγκάζουν να ξύνεις το κεφάλι σου με απορία.

Δηλαδή εδώ πως στο καλό καταφέρνει να αρπάξει τη μπάλα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και να πετύχει το καλάθι ή πως ξεγλιστρά από τις αμυντικές δαγκάνες των Tatum/Morris, φτάνοντας μέχρι το εύστοχο lay up; Ο Brown στο βάθος πάντως, σηκώνει τα χέρια του με φανερή αγανάκτηση. Δεν έχει άδικο.

Χθες το βράδυ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, δεδομένης της τεράστιας κρισιμότητας του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σούταρε με το αδιανόητο 91,6% (11/12), σε απόσταση τριών μέτρων από το καλάθι. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμάς, όταν παρομοιάζουν τη κυριαρχία του, με εκείνη του σπουδαίου Shaquille O’Neal. Ουσιαστικά δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να κρατήσεις τον Γιάννη μακριά από τη ρακέτα. Τα Ελάφια μάλιστα φρόντισαν να τον απαλλάξουν από το μαρκάρισμα του εξαιρετικού Al Horford, εμπλέκοντας τον σε διαδοχικά screens.

Σε όλα αυτά τα στιγμιότυπα ο πρωταγωνιστής μας δέχεται ή στήνει κάποιο screen, το οποίο τον απελευθερώνει από την επιτήρηση του Δομινικανού και τον φέρνει αντιμέτωπο με κάποιον τρίτο παίκτη. Ειδικά ο Irving δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα, απέναντι στις επελάσεις του Έλληνα forward.

Εντωμεταξύ, υπάρχει λόγος που συμπεριέλαβα πιο πάνω, τις επιδόσεις του στα τρίποντα. Συμπεριλαμβάνοντας και τα 3/5 μακρινά σουτ της πρώτης αναμέτρησης, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Αντετοκούνμπο αποτελεί πλέον μια υπολογίσιμη απειλή από την περίμετρο. Τα νέα είναι πολύ άσχημα για το υπόλοιπο ΝΒΑ. Εάν δεν έχεις τη δυνατότητα να του παραχωρήσεις μέτρα στη περιφέρεια, τότε πως ακριβώς θα κατορθώσεις να περιορίσεις τις εφορμήσεις του με ντρίμπλα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ