Η συμβιωτική σχέση ανάμεσα στον Stephen Curry και τον Kevin Durant (vids)

Η συμβιωτική σχέση ανάμεσα στον Stephen Curry και τον Kevin Durant (vids)

Πως ο Steph Curry λύνει ουσιαστικά τα χέρια του KD στην επίθεση των Warriors.

Ο Kevin Durant διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Στα φετινά playoffs σκοράρει σχεδόν 35 πόντους ανά αγώνα – με εξαιρετικά μάλιστα ποσοστά – φιλοδοξώντας να οδηγήσει τους Golden State Warriors, στη κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Τα συγκεκριμένα νούμερα είναι πρωτοφανή, ακόμα και για έναν μπασκετμπολίστα με το ταλέντο του πρωταγωνιστή μας. Στις οκτώ σεζόν που αγωνίστηκε στο πλευρό του Russel Westbrook, ο κανόνας περιέγραφε πως η απόδοση του στις αναμετρήσεις της postseason έπεφτε αισθητά. Οι παρακάτω φάσεις είναι χαρακτηριστικές.

Αφενός προσέξτε ότι το ζωγραφιστό είναι παραγεμισμένο με κορμιά, λες και βρισκόμαστε στο 1980.

Αφετέρου, η προσοχή της αντίπαλης άμυνας είναι εξ ολοκλήρου στραμμένη επάνω στον KD – τέσσερις
διαφορετικοί αθλητές, παρακολουθούν τις κινήσεις του. Εξαιτίας της αδυναμίας των Westbrook/Robertson στο μακρινό σουτ, ο Curry αγνοεί το προσωπικό του μαρκάρισμα και κλείνει προς τα μέσα, ώστε να μην του επιτρέψει να εκτελέσει ανενόχλητος μετά το screen (φαίνεται στο δεύτερο στιγμιότυπο). Επιπλέον οι Warriors μπορούν άνετα να στέλνουν βοήθειες όταν υποδέχεται τη μπάλα στο χαμηλό Post, ρισκάροντας ουσιαστικά ελάχιστα σε άλλα σημεία του γηπέδου.

Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν, από τη στιγμή που αποφάσισε να μετακομίσει στη Καλιφόρνια και να γίνει συμπαίκτης του Steph Curry. Η βαρύτητα του κορυφαίου σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος «παραμορφώνει» την άμυνα, καθώς οι αντίπαλοι είναι συχνά πρόθυμοι να θυσιάσουν δύο παίκτες για να του απαγορεύσουν το τρίποντο.

Σε όλες τις παραπάνω φάσεις, οι Cavaliers επιλέγουν να παγιδεύσουν τον Curry ψηλά, ξεχνώντας εντελώς τον τύπο που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της λίγκας.

Εδώ συμβαίνει ξανά, το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αρχικά ο Steph κινείται στη περίμετρο, απασχολώντας αδικαιολόγητα δύο αμυντικούς των Clippers. Ως αποτέλεσμα ο κεντρικός διάδρομος προς το καλάθι, παραμένει εγκληματικά ορθάνοιχτος. Στη συνέχεια έχουμε μια κατάσταση επιθετικού transition. Παρά το γεγονός ότι ο Durant τρέχει κυριολεκτικά δίπλα στον Curry, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται μαζί του.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να μην σηκωθεί ο Curry για τρεις

Η συμβιωτική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο αθλητές, προφανώς ευεργετείς το μέγιστο την επιθετική ανάπτυξη των Warriors. Το φαινόμενο βέβαια επιβεβαιώνεται και στη δράση του Klay Thompson, σε μικρότερο όμως βαθμό.

Ίσως οι αντίπαλοι προπονητές εκτιμούν πως αν δεν αφήσουν τους Splash Brothers να ζεσταθούν από την περιφέρεια, τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλή στρατηγική, να επιτρέπεις σε έναν από τους πιο προικισμένους σκόρερ του ΝΒΑ, να συνδέεται τόσο εύκολα με το καλάθι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ