Ο Γιάννης και ο Brook (vids)

Ο Γιάννης και ο Brook (vids)

Ορισμένες παρατηρήσεις από τα δύο πρώτα παιχνίδια ανάμεσα στους Milwaukee Bucks και τους Toronto Raptors.

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks: Πράξη τρίτη. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται απόψε στις 02:00 στον Καναδά (Live από to10.gr), για τον τρίτο τελικό της ανατολικής περιφέρειας και to10.gr σας βάζει στο… κλίμα, αναλύοντας τους δύο πρώτους τελικούς.  Ο Brook Lopez και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αντιπροσωπεύουν δίχως αμφιβολία τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Ελαφιών στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα οποία μέχρι στιγμής εξελίχθηκαν σε παράσταση για ένα ρόλο.

Οι τρομεροί Milwaukee Bucks μετράνε ήδη ισάριθμες νίκες, διατηρώντας αφενός ακέραιο το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας και αφετέρου, θέτοντας τις απαραίτητες βάσεις για τη πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ. Τα Ελάφια αποτελούν ένα εξαιρετικό σύνολο που παρά το γεγονός πως κατόρθωσε να καταγράψει το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας στη κανονική περίοδο, για κάποιο λόγο εξακολουθούσε μέχρι πρότινος να πετάει «κάτω από τα ραντάρ». Οι περισσότεροι αναλυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνέχιζαν να υποτιμούν το Milwaukee, έως ότου σμπαραλιάσουν στην κυριολεξία τους υπερόπτες Boston Celtics.

Υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά, τα οποία καταδεικνύουν την υπεροχή της παρέας του Γιάννη εντός του παρκέ. Το πρώτο αφορά τη συνολική διαφορά πόντων, στους πρώτους 11 αγώνες της postseason. Οι πόντοι δηλαδή που σκόραρε μια ομάδα, μείον τους πόντους που δέχτηκε. Η επίδοση των Bucks είναι εντυπωσιακή. Ρίξτε μια ματιά στη παρακάτω φωτογραφία.

Όπως βλέπετε η απόδοση των Ελαφιών είναι παρόμοια με εκείνη των εκπληκτικών προπέρσινων Golden State Warriors, αλλά και των τρομερών Los Angeles Lakers του Shaquille O’Neal. Όπως σίγουρα γνωρίζετε αμφότεροι αυτοί οι σύλλογοι, κατέκτησαν τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα.

Το δεύτερο αναφέρεται στα αδιανόητα ποσοστά τους στα σουτ δύο πόντων. Το Milwaukee διαθέτει με διαφορά, την πιο αποτελεσματική επίθεση στα δίποντα σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Ο κυριότερος λόγος για αυτό είναι φυσικά η καταλυτική παρουσία του Greek Freak, ο οποίος δείχνει πραγματικά ασταμάτητος. Οφείλω να ομολογήσω ότι το παιχνίδι του ασκεί μια περίεργη επίδραση στη προσωπικότητα μου. Όποτε τον παρακολουθώ να αγωνίζεται, πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται «πως γίνεται αυτό;», ως αντίδραση σε ορισμένες προσπάθειες του. Για παράδειγμα, πως στο καλό γίνεται αυτό;

Η αυτό;

Ο τύπος δεν κόβεται. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άμυνα ή μεμονωμένος μπασκετμπολίστας, που να μπορεί να αναχαιτίσει με συνέπεια τις εφορμήσεις του προς το καλάθι. Επιπλέον οι συμπαίκτες του φροντίζουν να του παρέχουν τις κατάλληλες βοήθειες, όποτε παρουσιαστεί πραγματική ανάγκη. Ο Brook Lopez έβαλε το δικό του λιθαράκι στη πρώτη αναμέτρηση με τους 29 του πόντους, τα 11 rebounds και τις τέσσερις παρακαλώ τάπες.

\
Το αξιοθαύμαστο στοιχείο με τους Bucks είναι πως δεν βασίζονται αποκλειστικά στα κέφια του Έλληνα super star, όπως π.χ. οι Houston Rockets. Αντίθετα αποτελούν μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης – όταν ένα παίκτης δυσκολεύεται, ο επόμενος παίρνει τη θέση του στην εσωτερική ιεραρχία.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ένα ακόμη ενδιαφέρον φαινόμενο. Οι παρακάτω φωτογραφίες (από την ιστοσελίδα CleaningtheGlass) απεικονίζουν τα ποσοστά, αλλά και την συχνότητα (frequency) με την οποία σουτάρουν οι δύο μονομάχοι από κάθε σημείο του γηπέδου.

Παρατηρείστε ότι τα ποσοστά τους είναι ουσιαστικά παρόμοια. Η μεγάλη διαφορά των δύο πρώτων αγώνων, προκύπτει από το περίφημο shot selection. Τα Ελάφια εξακολουθούν να εκτελούν ελάχιστα από μέση απόσταση (All Mid), επιμένοντας περισσότερο στα τρίποντα και τα lay ups. Τα αποτελέσματα μέχρι ώρας, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ