Ανάλυση: Έτσι «άλωσαν» το Μιλγουόκι οι Ράπτορς (pics & vid)

Ανάλυση: Έτσι «άλωσαν» το Μιλγουόκι οι Ράπτορς (pics & vid)

Ο Kawhi Leonard συνεχίζει να χτίζει το προσωπικό του μύθο και οδηγεί τους Ράπτορς στους τελικούς του NBA.

Τα πράγματα εξελίσσονται σκούρα για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η οποία αφού απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στο τρίτο παιχνίδι, έκτοτε παρακολουθεί αποσβολωμένη τους Raptors να υλοποιούν τη δική τους αντεπίθεση. Οι Καναδοί λοιπόν μετά το χθεσινό διπλό στο Milwaukee μετράνε τρία διαδοχικά επιτυχημένα αποτελέσματα και βρίσκονται πλέον, μόλις μια νίκη μακριά από τη συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ.

Από την πλευρά τους οι Bucks δείχνουν προς το παρόν να «αδειάζουν» κάπως από δυνάμεις, χτίζοντας ένα αρνητικό σερί στο χειρότερο κυριολεκτικά σημείο της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ουδέποτε φέτος είχαν ηττηθεί σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Παρόλα αυτά όπως όλοι γνωρίζουμε, στα playoffs ισχύουν διαφορετικοί νόμοι και κανόνες.

Άραγε πως φτάσαμε ως εδώ; Το πρώτο στοιχείο που οφείλουμε να παρατηρήσουμε, αφορά τις συνολικές επιδόσεις τουToronto. Οι παίκτες που θεωρητικά ανήκουν στις εφεδρείες έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στους βασικούς. Οι Gasol/Ibaka φόρεσαν προσωρινά το μανδύα του πρωταγωνιστή στη προηγούμενη αναμέτρηση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη τελική επικράτηση.

Χθες ήταν η σειρά του Fred VanVleet, ο οποίος εκτός από τους 21 πόντους που πέτυχε κατέγραψε επίσης και το αδιανόητο +28 στο δείκτη plus/minus – δείγμα της καταλυτικής του παρουσίας σε αμφότερες τις πλευρές του παρκέ. Φυσικά το 77,8% στα τρίποντα (7/9) μπορεί να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά, όμως μεταξύ μας ίσως να μην χρειαστεί κιόλας.

https://streamable.com/8zppz

Από εκεί και πέρα οι Raptors συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τον Eric Bledsoe στη περιφέρεια, προτιμώντας να κρατάνε περισσότερες παίκτες στη ρακέτα ώστε να αντιμετωπίσουν τις εφορμήσεις του Αντετοκούνμπο. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δικαιώνουν την επιλογή τους. Σε γενικές γραμμές αθλητές-κλειδιά των Ελαφιών, παρουσιάζονται αρκετά κατώτεροι των περιστάσεων. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Mirotic, ο οποίος εκτελεί με 19,4% από το τρίποντο (6/31) σε αυτά τα πέντε πρώτα ματς.

Κεντρικό βέβαια πρόσωπο της επιτυχίας των Raptors, δεν είναι άλλο από τον εκπληκτικό Kawai Leonard. Ο Αμερικανός wing έχει πια επανακατακτήσει το status του ως ένας από τους πέντε καλύτερους μπασκετμπολίστες του κόσμου, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του στο μεγάλο στόχο των τελικών του ΝΒΑ. Το γεγονός ότι αγωνίζεται τραυματίας και παρόλα αυτά καταφέρνει να ασκεί τέτοια επίδραση στο παιχνίδι, είναι πραγματικά άξιο απορίας. Οι 35 πόντοι, τα 7 rebound και οι 9 assists αντιπροσωπεύουν απλώς μία μόνο πτυχή της ιστορίας.

Η ικανότητα του να σκοράρει από μέση απόσταση απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, αποτελεί ένα δυσεπίλυτο γρίφο για την άμυνα των Bucks.

https://streamable.com/k39xx

Το χθεσινό μενού βέβαια περιείχε και εντυπωσιακά euro – steps, που του επέτρεπαν να ξεγλιστράει από τα μαρκαρίσματα και να φτάνει έως το καλάθι.

https://streamable.com/2wvul

Η άλλη πτυχή αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο έχει ουσιαστικά κλειδώσει τον Greek Freak στα μετόπισθεν. Ρίξτε μια ματιά στους πόντους ανά 100 κατοχές που πετυχαίνει ο Γιάννης στα playoffs, κόντρα σε διάφορους αντιπάλους. Η κατάσταση απέναντι στον Leonard είναι τραγική και πρέπει σίγουρα να αλλάξει, ώστε τα Ελάφια να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για τη πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ