Οδεύει προς Λος Άντζελες ο Σίμονς;

Οδεύει προς Λος Άντζελες ο Σίμονς;

Τον Μπεν Σίμονς έχουν ψηλά στη λίστα τους οι Λος Άντζελες Κλίπερς και ετοιμάζουν ένα σούπερ «πακέτο» για να κάμψουν τις αντιστάσεις των Σίξερς.

Ο Μπεν Σίμονς είναι ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ των Σίξερς. Μαζί με τον Εμπίντ πλέον είναι ο πυρήνας του περιβόητου «The Process» που δείχνει επιτέλους να αποδίδει καρπούς για την ομάδα της Φιλαντέλφια.

Ο Σίμονς είναι ένα ψηλός και ιδιαίτερα αθλητικός γκαρντ με ένα βασικό μειονέκτημα. Το τρίποντο. Είναι χαρακτηριστικό πως στις δύο χρονιές που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ, έχει σουτάρει μόλις 17 τρίποντα στα οποία και αστόχησε!

Ο 22χρονος βέβαια ισοσκελίζει την αδυναμία αυτή με το γενικότερο στυλ παιχνιδιού του καθώς πέρα από τους 16.4 πόντους, προσφέρει σημαντικά τόσο στον τομέα των ριμπάουντ (8.5) όσο και σε αυτόν της δημιουργίας (7.9 ασίστ), ενώ παράλληλα έχει και 1.6 κλεψίματα σε μέσους όρους καριέρας.

Ωστόσο το μακρινό σουτ σε μια λίγκα που βασίζεται πάρα πολύ στο τρίποντο είναι σοβαρό μειονέκτημα που ίσως βάλει ταβάνι στην καριέρα του. Το καλοκαίρι οι Σίξερς θα έχουν μια ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, καθώς μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «HoopsHabit», οι Λος Άντζελες Κλίπερς είναι έτοιμοι να κάνουν δικό τους τον Μπεν Σίμονς και τον συνεπώνυμό του Τζόναθον Σίμονς, δίνοντας για ανταλλαγή  τους Λους Γουίλιαμς, Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ και το pick πρώτου γύρου από τα draft του 2021.

Ανταλλαγή ιδιαίτερα συμφέρουσα αν μιλήσουμε με αριθμούς καθώς ο Γουίλιαμς έρχεται από την καλύτερη ίσως σεζόν της καριέρας του και είναι υποψήφιος για καλύτερος 6ος παίκτης της Λίγκας (20π/5.4 ασίστ/3 ριμπ) με μόνη… σκιά το γεγονός ότι είναι ήδη 32 χρονών. Από την άλλη υπάρχει και το έτερο αντάλλαγμα. Ο πολλά υποσχόμενος rookie γκαρντ, Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ που στα 20 του χρόνια έκανε μια ενθαρρυντική πρώτη σεζόν με 10.8 πόντους 2.8 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ ανά ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ