Οι Σέλτικς θα δοκιμάσουν τον γίγαντα Τάκο Φολ

Ο Τάκο Φολ μπορεί να έμεινε εκτός Draft, όμως οι Μπόστον Σέλτικς προτίθενται να του δηλώσουν την ευκαιρία προσφέροντάς του μη εγγυημένο συμβόλαιο.


Οι Σέλτικς θα δοκιμάσουν τον γίγαντα Τάκο Φολ | to10.gr

Ο 23χρονος Σενεγαλέζος, Τακο Φολ, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.29μ, μπορεί να έμεινε εκτός Draft καθώς καμία ομάδα δεν τον επέλεξε, αλλά όπως φαίνεται το όνειρο του ΝΒΑ δεν «πέθανε».

Οι Μπόστον Σέλτικς του προσέφεραν μη εγγυημένο συμβόλαιο κατηγορίας Exhibit 10, προκειμένου να τον τσεκάρουν στο Summer League και να αποφασίσουν αν πρόκειται να τον εμπιστευτούν ενόψει της νέας χρονιάς στο ΝΒΑ.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Φτάνει να ακολουθήσεις το χρήμα!

Το Exhibit 10 είναι ένα νέο είδος συμβολαίου που ισχύει από πέρσι στη Λίγκα και δίνει αυξημένη ευελιξία στις ομάδες. Πρόκειται για μονοετές μη εγγυημένο συμβόλαιο που προβλέπει αποδοχές για τον παίκτη από 5 έως 50.000 ευρώ. Μάλιστα αν ο παίκτης πείσει την ομάδα, μπορεί να μεταβληθεί σε two way συμβόλαιο.

Από την άλλη η ομάδα έχει το δικαίωμα να λύσει το συμβόλαιο αυτό με τον παίκτη και να τον υπογράψει μόνο για την αναπτυξιακή της ομάδα στη G League, όπου θα έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει για 60 ημέρες ενώ αν ο παίκτης καταφέρει να παραμείνει στην ομάδα για το διάστημα αυτό, θα λάβει 50.000 δολάρια.

Κάθε ομάδα του ΝΒΑ έχει την επιλογή να διατηρήσει 10 τέτοιου είδους συμβόλαια, που δίνει σε παίκτες όπως ο Τάκο Φολ την ευκαιρία να προσπαθήσουν για μια θέση στον… ήλιο του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Photo Credits: Clutchpoints

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο