Ξεχάστε το NBA όπως το ξέρατε: Η Λίγκα ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές

Ξεχάστε το NBA όπως το ξέρατε: Η Λίγκα ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές

Η ηγεσία του NBA με τον επικεφαλής, Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ, ετοιμάζει πρωτόγνωρες αλλαγές στο format διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια.

Όσο επιτυχημένος και αν είναι ένας θεσμός, όσο οικονομικά προσοδοφόρος και αν είναι για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, η εξέλιξη είναι το σημείο κλειδί για να μην επέλθει η στασιμότητα και η πτώση και στο NBA το ξέρουν καλά.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, τόσο η Λίγκα όσο και οι ομάδες παραδίδουν μαθήματα marketing και σωστής προώθησης του προϊόντος που λέγεται μπάσκετ, έχοντας στήσει μια βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο η χρονιά 2021-2022 αναμένεται να είναι κομβική για το NBA. Είναι η χρονιά που συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής και οι ιθύνοντες της Λίγκας με επικεφαλής τον Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ, επεξεργάζονται το πλάνο με το οποίο θα αλλάξει η δομή του πρωταθλήματος προς την κατεύθυνση της αυξημένης ανταγωνιστικότητας, κάτι το οποίο έχει εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια από τη regular season κυρίως.

Το επικρατέστερο πλάνο ως ώρας προβλέπει τη μείωση των αγώνων της regular season από 82 σε 58, με τις 29 ομάδες σε Ανατολική και Δυτική περιφέρεια να παίζουν όλες μεταξύ τους από μια φορά. Μια άλλη αλλαγή προβλέπει τη διεξαγωγή Κυπέλλου μεσούσης της σεζόν, ενώ και οι 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στα playoffs του NBA, θα κερδίζουν τη θέση τους μέσω της συμμετοχής σε ένα ιδιότυπο τουρνουά.

Οι αμφισβητίες που αναφέρουν πως τα έσοδα των ομάδων από τα εισιτήρια, την εκμετάλλευση των γηπέδων και τα τηλεοπτικά θα μειωθούν κατά πολύ, παίρνουν την απάντηση πως οι απώλειες θα ισοσκελιστούν από τα ματς του Κυπέλλου και του Τουρνουά που προαναφέραμε.

Όπως και να  έχει το πλάνο δεν είναι τελικό αφού θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες ζυμώσεις, ωστόσο οι αλλαγές είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν και θα είναι ριζικές. Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι η τελική τους μορφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ