Ο Κόμπε Μπράιαντ περνά στο πάνθεον των Λέικερς (pic/vids)

Ο Κόμπε Μπράιαντ περνά στο πάνθεον των Λέικερς (pic/vids)

Ο Κόμπε Μπράιαντ, ο παίκτης που άφησε εποχή με τη φανέλα των Λέικερς και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στο ΝΒΑ, σήμερα θα δει τις φανέλες με τα νούμερα «8» και «24» να παίρνουν θέση στον ουρανό του Staples Center.

Όταν το 2016 ο Black Mamba ή κατά κόσμον Κόμπε Μπράιαντ έδινε το τελευταίο του ματς στην επαγγελματική του καριέρα με τους Λέικερς, όλοι περίμεναν πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Οι φανέλες με τα νούμερα «8» και «24» θα βρεθούν στον ουρανό του Staples Center μαζί με αυτές παικτών θρύλων όπως οι Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (33), Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (13), Τζέρι Γουέστ (44) και Μάτζικ Τζόνσον (32). Στην αναμέτρηση με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα γίνει η τιμητική τελετή.

Το 1996 έγινε draft από τους Χόρνετς (Νο. 13) που έκαναν το χειρότερο λάθος της Ιστορίας τους και τον έκαναν trade με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Λος Άντζελες και τους Λέικερς. Εκεί έμεινε 20 χρόνια, πήρε 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, έγινε 18 φορές All Star (4 φορές MVP) και κέρδισε αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις.

Είχε ως είδωλο του τον Μάικλ Τζόρνταν από τον οποίο πήρε πολλές κινήσεις και είναι αλήθεια πως ήταν ο παίκτης που σχεδόν άγγιξε το μεγαλείο του «MJ». Δούλεψε σκληρά για να απογειώσει τα πλεονεκτήματά του και να βελτιώσει τις αδυναμίες του και έγινε ένας ολοκληρωμένος παίκτης.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην καριέρα του (με μ.ο. 25 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ) ανακηρύχθηκε 9 φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του ΝΒΑ, 2 φορές κορυφαίος σκόρερ και 11 φορές μέλος της καλύτερης ομάδας της χρονιάς στο πρωτάθλημα.

Στην καριέρα του στους Λιμνανθρώπους, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην συνύπαρξή του με τον Σακίλ Ο’Νιλ. Οι δυο τους συνέθεσαν ένα εκρηκτικό δίδυμο εντός και εκτός παρκέ και ένα από τα κορυφαία στην Ιστορία της Λίγκας, αφού στην κοινή τους θητεία (1996-2004) οδήγησαν του Λέικερς σε  τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον χαρακτήρα του και την συμπεριφορά του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, αλλά τίποτα δεν μπορεί να λεκιάσει την 20χρονη πορεία του γεμάτη από διάρκεια, σταθερότητα, απίστευτα καλάθια και κατορθώματα που τον έχουν βάλει για τα καλά στην κουβέντα για τον GOAT του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ