Ο Νοβίτσκι κοσμεί το νέο παρκέ του γηπέδου των Μάβερικς (pic/vid)

Ο Νοβίτσκι κοσμεί το νέο παρκέ του γηπέδου των Μάβερικς (pic/vid)

Οι Ντάλας Μάβερικς, αποφάσισαν να τιμήσουν τον άνθρωπο που άλλαξε την σύγχρονη Ιστορία της ομάδας με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι μακράν του δεύτερου, ο καλύτερος Ευρωπαίος που έχει αγωνιστεί στο NBA. Δεν είναι μόνο το αστείρευτο ταλέντο του. Είναι το γεγονός πως επέδειξε αξιοζήλευτη διάρκεια και σταθερότητα στο κορυφαίο επίπεδο.

Στα 21 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μόλις κατά την πρώτη αλλά και την τελευταία του χρονιά (που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες), δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Στα 1522 ματς που αγωνίστηκε για τους Τεξανούς είχε κατά μέσο όρο 20.7 πόντους , 7.5 ριμπάουντ και 2.4 ασιστ.

Πέρα από αυτά τα κατορθώματα, του προσμετράται πως άλλαξε για αρκετές σεζόν το στάτους των Μάβερικς κάνοντας τους contenders αλλά και πρωταθλητές στην αλησμόνητη κατάκτηση του 2011 όταν τα έβαλε με όλους και τους νίκησε μέχρι τέλους!

Σήμα κατατεθέν του Νοβίτσκι όλα αυτά τα χρόνια το σουτ του. Η μηχανική και η καμπύλη που έβαζε στο σουτ ήταν εξωπραγματική για έναν παίκτη του ύψους του. Μάλιστα το έκανε ακόμα πιο δύσκολο για τους αντίπαλους αμυντικούς κάνοντας και ένα βηματάκι προς τα πίσω, σουτάροντας εκτός ισορροπίας, το περίφημο off balance/fade away shot το οποίο ανήγαγε σε… τέχνη.

Αυτή την κίνηση λοιπόν αποφάσισαν να απαθανατίσουν οι Ντάλας Μάβερικς και να την βάλουν στο νέο παρκέ του American Airlines Center του Ντάλας, θέλοντας να τιμήσουν τον εμβληματικό Γερμανό που ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του στην ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε άσημο από τη Γερμανία.

Δείτε την πρωτοποριακή κίνηση των Μάβερικς που πλέον έχουν το δικό τους Logo αλά ΝΒΑ, με τον ρόλο του Τζέρι Γουέστ να παίρνει ο Νοβίτσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ