Άνοιγμα προς την Ινδία κάνει το ΝΒΑ

Άνοιγμα προς την Ινδία κάνει το ΝΒΑ

Η Λίγκα του ΝΒΑ είναι από τις πιο καλοστημένες και κερδοφόρες παγκοσμίως, κάτι που σκοπεύει να διατηρήσει κάνοντας άνοιγμα στην «παρθένα» αγορά της Ινδίας.

Μετά τις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας στις οποίες έχει διεισδύσει για τα καλά, το ΝΒΑ έχει βάλει στο μάτι άλλη μια τεράστια αγορά η οποία είναι «παρθένα» στο κομμάτι της εμπορικής εκμετάλλευσης με… δούρειο ίππο το μπάσκετ.

Πρόκειται για την Ινδία των δισεκατομμυρίων κατοίκων. Η Λίγκα δια στόματος του Κομισάριου, Άνταμ Σίλβερ, έχει βάλει έναν ορίζοντα 5ετίας στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης των Σακραμέντο Κινγκς με τους Ιντιάνα Πέισερς, στην Ινδία και το Μουμπάι, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος και της δημοφιλίας του εκεί.

«Νομίζω ότι σε πέντε χρόνια θα έχουμε Ινδό παίκτη στο ΝΒΑ. Και θα είναι χρονική μία καλή στιγμή να υπάρχει και μία επαγγελματική Λίγκα στην χώρα. Αλλά ένα από τα πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε, είναι οι γηπεδικές υποδομές. Είχα συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους κατασκευαστικών εταιρειών και σίγουρα είναι εφικτό να έχουμε μεγάλα γήπεδα, τα οποία να έχουν πολλαπλές χρήσεις».

Οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν τυχαία βέβαια σε παιχνίδι των Κινγκς, αφού αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και ο ιδιοκτήτης των Βασιλιάδων, Βίβεκ Ραναντίβε, ο οποίος κατάγεται από το Μουμπάι της Ινδίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη δημιουργία μιας Λίγκας στην πατρίδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ