Θερμό επεισόδιο μεταξύ Χιούστον Ρόκετς και Κίνας

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Χιούστον Ρόκετς και Κίνας

Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Κίνας θα αναστείλει τη συνεργασία της με τους Χιούστον Ρόκετς, δηλώνοντας ενοχλημένη από το «τιτίβισμα» με πολιτική χροιά του GM των Τεξανών, Ντάριλ Μόρεϊ.

Η Κίνα ταλανίζεται το τελευταίο διάστημα από κοινωνικές αναταραχές και βίαια επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ. Οι Χιούστον Ρόκετς που έχουν στενούς δεσμούς και συνεργασία με την κινεζική Ομοσπονδία μπάσκετ από τον καιρό της παρουσίας του Γιαο Μινγκ στην ομάδα, βρίσκονταν στην χώρα για να δώσει ορισμένα ματς λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του NBA.

Το σχόλιο μέσω twitter όμως, του GM της ομάδας, Ντάριλ Μόρεϊ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Μόρεϊ έγραψε «Παλέψτε για την ελευθερία. Στηρίξτε το Χονγκ Κονγκ», με την κινεζική πλευρά να κάνει λόγο για κομματική δράση και ενθάρρυνση των διαδηλώσεων και των επεισοδίων μέσω σχετικών δηλώσεων, εκφράζοντας την πρόθεση να αναστείλει ή ακόμα και να τερματίσει τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης των Ροκετς, Τίλμαν Φερτίτα, στην προσπάθειά του να συμμαζέψει το χάος που προκλήθηκε, αποποιήθηκε των ευθυνών του οργανισμού για τις δηλώσει του Μόρεϊ τονίζοντας σχετικά: «ο Μόρεϊ δεν μιλάει εκ μέρους των Ρόκετς. Η παρουσία μας στο Τόκιο (αγώνας της pre-season κόντρα στους Κλίπερς) έχει να κάνει με την προώθηση του ΝΒΑ σε διεθνές επίπεδο. ΔΕΝ είμαστε πολιτικός οργανισμός».

Στη συνέχεια στην προσπάθειά του να κρατήσει και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας του λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, έσπευσε να στηρίξει τον Μόρεϊ για την προσφορά του, αποσαφηνίζοντας για ακόμα μια φορά τη θέση του οργανισμού των Ρόκετς:

«Έχω τον καλύτερο γενικό διευθυντή στο πρωτάθλημα. Όλα είναι καλά με τον Daryl κι εμένα, ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ο σύλλογος δεν έχει πολιτική θέση, είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ και να μην προσβάλλουμε κανέναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ