Κάρσεν Έντουαρντς: Remember the name… (vids)

Κάρσεν Έντουαρντς: Remember the name… (vids)

O Κάρσεν Έντουαρντς συστήθηκε στον κόσμο του ΝΒΑ με μια ασύλληπτη εμφάνιση και to10.gr παρουσιάζει τον βραχύσωμο γκαρντ. Οι συγκρίσεις με τον Στεφ Κάρι, το American Football και η αμφισβήτηση που έγινε... φλόγα.

Μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης λίγοι ήταν εκείνοι που θα άκουγαν το όνομα Κάρσεν Έντουαρντς και θα γνώριζαν για το τι πρόκειται. Ο Έντουαρντς όμως κατάφερε να κάνει όλο το ΝΒΑ να παραμιλάει προτού καν αρχίσει η regular season.

Ο εκρηκτικός γκαρντ λοιπόν αγωνίζεται στους Σέλτικς και κατάφερε από ένα παιχνίδι της preseason να συστηθεί στο κοινό της λίγκας και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο. Τι έκανε; Τίποτα σπουδαίο απλά πέτυχε 30 πόντους με 9/15 τρίποντα κόντρα στους Καβαλίερς. Ο ρούκι των Σέλτικς όμως κατάφερε κάτι πραγματικά μοναδικό.

Έκανε πράγματα βγαλμένα από video game στο φιλικό με τους Καβαλίερς, σημειώνοντας 26 πόντους με 8 τρίποντα σε μία περίοδο! Για όσους ασχολούνται με το ΝΒΑ και κυρίως με το κολεγιακό μπάσκετ όμως αυτό δεν είναι τίποτα, αφού πρόκειται για έναν δεινό σουτέρ που μπορεί να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο.

To10.gr παρουσιάζει τον ρούκι τον Κελτών που θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον με τις επιθετικές του ικανότητες, όλο τον κόσμο. Από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι και σήμερα αποτελεί μια ειδική περίπτωση ανθρώπου και αθλητή που είναι φτιαγμένος απλά για να γράψει ιστορία.

Τα παιδικά του χρόνια και το American Football

Image result for carsen edwards young

O Έντουαρντς δεν προοριζόταν από την οικογένεια του να γίνει μπασκετμπολίστας. Από τεσσάρων χρονών έπαιζε Football σε ομάδα, προκειμένου να δυναμώσει και να αντέχει χτυπήματα. Έχει έναν αδερφό μεγαλύτερο που μάλωναν συνέχεια και για αυτό τον λόγο «χώθηκε» στο συγκεκριμένο άθλημα.

Όμως το μπάσκετ «έρεε» στο αίμα του. Για αυτό τον λόγο παράλληλα με το football έπαιζε και μπάσκετ. Όλα αυτά μέχρι τα 15 του χρόνια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε μόνο με το αγαπημένο του άθλημα κι ενώ όπως μπορεί να παρατηρήσει ο καθένας ο σωματότυπος του θυμίζει άλλο άθλημα.

Το Γυμνάσιο και η «εκτόξευση» στο Κολέγιο

Ο ρούκι των Σέλτικς στο Γυμνάσιο λοιπόν ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με το μπάσκετ. Στο Γυμνάσιο ήταν που έδειξε από την πρώτη στιγμή το ποιόν του ως αθλητής. Από τις 6 το πρωί πήγαινε για σουτ, ενώ έκανε συνεχώς βάρη, κάτι που έχει μείνει μέχρι και σήμερα.

Όλη η ομάδα στηρίχτηκε στις πλάτες του, τα στατιστικά του ήταν υψηλά, όμως δεν ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Παρόλα αυτά η ευκαιρία του δόθηκε και μεταπήδησε στο Περντιού ένα ιδιαίτερα γνωστό κολέγιο.

Εκεί ήταν βασικός μέχρι και πέρσι. Η πρώτη του χρονιά ήταν θετική με 10.3 πόντους μέσο όρο. Όμως μέχρι την τρίτη σεζόν είχε υπερδιπλασιάσει τα στατιστικά του. Κατέγραψε μέσο όρο 24,3 πόντους με 35,5 στα τρίποντα. Ήταν ο απόλυτος ηγέτης του κολεγίου. Την περσινή σεζόν μάλιστα και κυρίως στη March Madness έκανε όργια, με αποτέλεσμα οι Σέλτικς να τον αποκτήσουν μέσω της βοήθειας των Σίξερς στο Νο 33 του φετινού ντραφτ.

Στο ματς του δεύτερου γύρου με τους πρωταθλητές του 2018, Βιλανόβα έβαλε 42 πόντους και τους έστειλε σπίτι τους (87-61). Στο ματς των «8» έβαλε πάλι 42 πόντους, όμως το Περντιού αποκλείστηκε. Η ιστορία είχε γραφτεί όμως.

Ο Έντουαρντς σκόραρε 34.8 πόντους μέσο όρο και η είσοδος στο ΝΒΑ ήταν δεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι συγκρίσεις με τον Κάρι είναι αναπόφευκτες αφού όλο το στιλ θυμίζει τον σταρ των Γουόριορς. Βέβαια είναι άδικο και για τους δύο προς το παρόν να υπάρχει η παραμικρή σύγκριση.

Η παρουσία στους Σέλτικς δίνει απαντήσεις

Ο ύψους 1.85 μέτρων Έντουαρντς βρίσκεται με το ένα πόδι στο ΝΒΑ. Κάνει πράξη το όνειρο του και κλείνει και στόματα. Καταρχάς, οι Σέλτικς δύσκολα να μην του προσφέρουν συμβόλαιο με όσα κάνει, ενώ στη συνέχεια πρέπει να κερδίσει έναν σταθερό ρόλο στο ροτέισον .

Ειδικά φέτος έχει μια μοναδική ευκαιρία. Από εκεί και πέρα η παρουσία του στους Κέλτες, οι διθύραμβοι γύρω από το όνομα του και κυρίως όσα κάνει, δίνουν απαντήσεις. Απαντήσεις στην αμφισβήτηση που δέχτηκε και πιθανόν να δέχεται λόγω του ύψους του.

Η σωματοδομή του είναι American Football, όμως το ύψος του τον κάνει έναν συνηθισμένο παίκτη. Ωστόσο δεν είναι τέτοιος. Είναι ένας πόιντ γκαρντ που μπορεί να κάνει τα πάντα. Που μπορεί να γράψει ιστορία με τον δικό του τρόπο. Έχει όλα τα φόντα. Και ειδικότερα το σουτ. Αυτό το «θανατηφόρο» σουτ που από όπου σταθεί τα «χλατσώνει».

Στα μείον λοιπόν μπορεί να είναι το ύψος του, αλλά η αυτοπεποίθηση που έχει, η καθημερινή δουλειά του και η βελτίωση του μπορούν να τον οδηγήσουν ψηλά. Ο στόχος του ΝΒΑ έφτασε, τώρα μένει το έτερο όνειρο. Να γίνει ο κορυφαίος σουτέρ στο ΝΒΑ. Δεν είναι μακριά αν αναλογιστεί κανείς τις εκτελέσεις του. Ο άνθρωπος μέχρι στιγμής έχει 72% ευστοχία σε σουτ πίσω (!) από τα 9 μέτρα. Πως είπατε; Είναι κοντός… Και;

Δείτε την εμφάνιση του κόντρα στους Καβαλίερς: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ