Το άλλο πρόσωπο του ανεπανάληπτου Σακίλ Ο’ Νιλ

Το άλλο πρόσωπο του ανεπανάληπτου Σακίλ Ο’ Νιλ

Έδωσε σπίτι σε μια γυναίκα, της οποίας το παιδί έμεινε παράλυτο, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε σε γήπεδο., ο θρύλος του ΝΒΑ, Σακίλ Ο' Νίλ

Οι Αμερικανοί παίκτες μεγαλώνουν με την ιδέα της φιλανθρωπικής δράσης. Είτε το πιστεύουν και θέλουν να το κάνουν, είτε το… διδάσκονται από τους γκουρού του μάρκετινγκ, πολλές φορές είναι το αποτέλεσμα αυτό που μετράει. Κι αυτή την (καλή) συνήθεια την κουβαλάνε κι όταν αποχωρήσουν από τα παρκέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Σακίλ Ο’ Νιλ, ένας από τους παίκτες που έγραψαν την ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ, ένας από τους πλέον πολυπράγμονες, αλλά κι ευαίσθητους ανθρώπους.

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ φρόντισε να στεγαστεί στην Ατλάντα μια γυναίκα, η οποία μεγαλώνει ένα 12χρονο παιδί, που έμεινε παράλυτο, δεχόμενο σφαίρα σε αγώνα! Και μάλιστα εξήγησε γιατί προχώρησε σε αυτή την καθόλα αξιέπαινη και σημαντική πράξη. «Ήταν πραγματικά στενάχωρο. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας στη θέση τους. Θα μπορούσε να είναι ο ξάδερφος μου. Έμενε σε ένα σπίτι, που είχε ένα δωμάτιο κι έχει 2 παιδιά. Έτσι της βρήκα ένα σπίτι σε μια πολύ καλή περιοχή, δήλωσε ο θρύλος του ΝΒΑ, ο οποίος δείχνει ότι δεν ήταν μεγάλος μόνο όταν τον βλέπαμε να αγωνίζεται, αλλά παραμένει μεγάλος κι εκτός γηπέδου.

Να θυμίσουμε ότι ο Σακίλ Ο’ Νιλ πέρα από την τεράστια καριέρα του στο μπάσκετ, έχει εντρυφήσει στα media, έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες, έχει τη δική του ξεχωριστή (ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο;) εκπομπή στην τηλεόραση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ