Θα μείνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι;

Θα μείνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι;

Το ΝΒΑ βοά για τις ομάδες και τις εταιρίες που είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν... γειτονιά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αλλά ο ίδιος έχει αλλού το μυαλό του.

Το ΝΒΑ αποτελεί μια ασταμάτητη βιομηχανία παραγωγής αστέρων. Αστέρων, που δεν αποτελούν μόνο την εικόνα των ομάδων τους, αλλά συνολικά του πρωταθλήματος. Διότι ο «μαγικός κόσμος» του μπάσκετ δεν είναι απλά θέαμα και φώτα, αλλά είναι μια επιχείρηση. Που έχει πάντα στόχο το κέρδος. Μέσω των σπουδαίων αθλητών, αλλά κυρίως των λαμπερών προσώπων που προσφέρει στο κοινό. Με τον Γιάννης Αντετοκούνμπο να αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τον mega star της Λίγκας. Τον παίκτη που θα «αντικαταστήσει» στην εμπορική επετηρίδα του πρωταθλήματος αστέρια όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι.

Ο Γιάννης ήδη αποτελεί ένα από τα icons, τα είδωλα, τα πρόσωπα του ΝΒΑ παγκοσμίως. Αλλά παρότι ξεκινάει από διαφορετική βάση από τους ανταγωνιστές του, το δικό του πρόσωπο είναι αυτό που πουλάει περισσότερο. Είναι ο συνδυασμός: Ασύλληπτη αθλητική ικανότητα, ήθος, εξωγηπεδική παρουσία, «καθαρό πρόσωπο». Ένα πακέτο που το ΝΒΑ και οι μεγάλες εταιρείες του πρωταθλήματος, ετοιμάζονται να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τις σειρήνες για αλλαγή… μόνιμης κατοικίας ολοένα να αυξάνονται. Και να προκαλούν σεισμικές δονήσεις στον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ. Διότι όλες οι ομάδες των μεγάλων αγορών, θέλουν να διεκδικήσουν το μεγαλύτερο αστέρι.

Ηδη εδώ και έναν χρόνο, όταν και άνοιξε η κουβέντα για το συμβόλαιο του Γιάννη, που λήγει το καλοκαίρι του 2021, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Και μπορεί ο ίδιος να υποστηρίζει διαρκώς πως το Μιλγουόκι και οι Μπακς είναι το «σπίτι» του και το μέρος που θέλει να είναι. Αλλά η εφετινή χρονιά θα είναι κομβικής σημασίας για τον… τόπο που θα επιλέξει για σπίτι του ο «Greek Freak». Ο λόγος; Ο Γιάννης θέλει να δώσει ένα πρωτάθλημα στο κοινό του Μιλγουόκι. Θέλει να φτάσει έως το τέλος του δρόμου, καθώς το βραβείο του MVP δεν του φτάνει. Γνωρίζει ότι η καταξίωση έρχεται από τους ομαδικούς τίτλους. Στην 7η χρονιά του στο ΝΒΑ, έχει ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλει να πετύχει.

Κάθε ημέρα που περνάει, όμως, το brand name «Αντετοκούνμπο», ξεπερνάει το μέγεθος τους συμπαθούς Μιλγουόκι.

Οι χορηγοί βλέπουν την κατακόρυφη αύξηση της αναγνωρισιμότητάς του. Βλέπουν ότι «πουλάει» σαν τρελός. Βλέπουν πως ακόμη και με τη φανέλα των «εναλλακτικών» Μπακς, τα διαφημιστικά νούμερα προκαλούν ίλιγγο. Με αποτέλεσμα να έχουν κατασταλάξει στο ότι ο Ελληνας σταρ, πρέπει να βρεθεί σε μια μεγαλύτερη και πιο λαμπρή μπασκετική αγορά από το… επαρχιακό Γουινσκόνσιν.

Την ίδια στιγμή, η Λίγκα προσπαθεί να βρει εμπορικά αντίβαρα, για να καλύψει τα μεγάλα ελλείματα που προκύπτουν ήδη από το «πάγωμα» της κινεζικής αγοράς. Ο Αντετοκούνμπο χαρακτηρίζεται ως πιο «γνωστός και συμπαθής» παίκτης του ΝΒΑ σε ολόκληρη την ασιατική επικράτεια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη… χρησιμοποίησή, σε ρόλο άτυπο «πρεσβευτή». Από καλύτερη αγορά.

Επίσης, η Nike, η αθλητική εταιρεία που ντύνει τον Γιάννη και έχει επενδύσει πάνω του, βλέπει ότι διαρκώς τα έσοδα από τα παπούτσια, αλλά και όλα τα πατενταρισμένα αντικείμενα του Greek Freak, της αποφέρουν πολύ μεγάλα έσοδα. Με τα περιθώρια βελτίωσης να είναι εντυπωσιακά μεγάλα, σε μία αγορά όπως το Γκόλντεν Στέιτ, το Τορόντο, τις ομάδες του Τέξας ή τη… Νέα Υόρκη.

Αγορές που δεν αναφέρονται διόλου τυχαία, καθώς οι ομάδες που εδρεύουν σε αυτές, ήδη καταστρώνουν στρατηγικά πλάνα για να μπορέσουν να βρουν τρόπο να δελεάσουν τον Γιάννη. Ο οποίος γνωρίζει από τώρα πως όπου κι αν πάει, το επόμενο συμβόλαιό του θα είναι Supermax. Ητοι, θα του αποφέρει 252.000.000 δολάρια για 5 χρόνια.

Το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Τhe Atletic», φούντωσε τη φημολογία για αποχώρηση του Γιάννη από το Μιλγουόκι, αναφέροντας πως οι Τορόντο Ράπτορς μπήκαν πρώτη στη μάχη της διεκδίκησής του και δείχνουν έτοιμοι να κινηθούν και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποκτήσουν τον Αντετοκούνμπο, κάνοντας χώρο τόσο στο ρόστερ όσο και στο salary cap τους, για να… υποδεχθούν τον MVP της σεζόν 2018-2019, αν δεν τα βρει με το Μιλγουόκι. Και όπως αναφέρεται, εάν ο Γιάννης δεν έχει γύρω του μια ομάδα που μπορεί να του προσφέρει πρωταθλήματα, δύσκολα θα μείνει στο τωρινό του σπίτι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ