Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Είναι δεύτερη φορά που είναι αρχηγός στο All Star Game, αλλά αυτή η βραδιά θα είναι αξέχαστη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η πρώτη φορά μένει… αξέχαστη. Γιατί, αλήθεια, ποιος (ό,τι κι αν κάνει στη συνέχεια) μπορεί να ξεχάσει την πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο ως αρχηγός στη μια από τις δύο ομάδες του All Star Game; Κι, όμως, η… δεύτερη θα είναι εκατό φορές πιο σημαντική για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που θα κουβαλά σε όλη του τη ζωή, όσα ζήσει αυτή τη βραδιά. Μια βραδιά που δεν θα είναι μόνο δική του, αλλά θα είναι μοναδική…

Το All Star Game γίνεται στο Σικάγο, στο… σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν. Εκεί όπου αναδείχθηκε η μεγαλύτερη μορφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Από μόνο του το γεγονός είναι σημαντικό, καθώς η φιγούρα του «αέρινου» πλανάται πάντα πάνω από το ΝΒΑ, πόσο μάλλον από νύχτες All Star Game.

Η εκδήλωση γίνεται με νωπές τις μνήμες από τον χαμό του Κόμπι Μπράιαντ. Ό,τι θα συμβεί θα είναι γι’ αυτόν κι όσοι μετέχουν της μυσταγωγίας μπορεί να μην ήθελαν ποτέ να είναι μέρος μιας τόσο δυσάρεστης κατάστασης, αλλά θα μείνουν ως κομμάτι της ιστορίας. Γιατί κάθε All Star Game έχει τη δική του ιστορία, το φετινό θα μείνει στην ιστορία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο δικός μας Γιάννης, ο Έλληνας, είναι για δεύτερη σερί χρονιά αρχηγός στο All Star Game. Όλοι μιλούν γι’ αυτόν κι είναι πλέον ο εν ενεργεία παίκτης που θα… απειλήσει τον Τζόρνταν, ως προς τη δημοφιλία (και βλέπουμε). Είναι γεννημένος σταρ, αγαπητός σε όλο τον κόσμο, ίσως ο μοναδικός που δεν έχει haters. Παράλληλα ήταν κι ο αγαπημένος του Κόμπι, τον οποίο ο Greek Freak θεωρούσε μέντορα, τον… Τζόρνταν της εποχής του.

Είναι από εκείνους τους… τύπους, που ακόμα και δίπλα στον πάντα λαμπερό Μπάρακ Ομπάμα, όχι μόνο στέκεται, αλλά απορροφά κι όλη τη λάμψη, κάνοντας τον να φαίνεται ως ο άνθρωπος που χαίρεται, γιατί βρίσκεται δίπλα στον Γιάννη. Και δεν μιλάμε απλά για τον πρώην πλανητάρχη, αλλά έναν από τους ανθρώπους που θεωρήθηκε ο απόλυτα ανατρεπτικός πολιτικός των ΗΠΑ, η επιτομή του μάρκετινγκ, στη Μέκκα του… επαγγέλματος, η… χαρά του διαφημιστή.

Ο Γιάννης προέρχεται από μία εκπληκτική χρονιά, στην οποία αναδείχθηκε MVP στην κανονική διάρκεια του NBA. Για τέταρτη σερί χρονιά παίζει σε All Star Game. το NBA θέλει να χτίσει επάνω του, όπως και οι Μπακς, που έχουν (χάρη κυρίως στον Αντετοκούνμπο) το καλύτερο ρεκόρ στη σεζόν (με 46-8, τη στιγμή που οι Λέικερς μετρούν 41-12).

Αν το πρωί δείτε στη δουλειά σας συνεργάτες με εμφανή τα σημάδια της αϋπνίας, δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση, αρκετά ξυπνητήρια θα χτυπήσουν στις 4 τα ξημερώματα, για να θυμίσουν στους μπασκετόφιλους το… ραντεβού.

Σε μια βραδιά με συμβολισμούς, στο… χωριό του Μάικλ Τζόρνταν, με τον Κόμπι Μπράιαντ να χαμογελά από ψηλά, τον ΛεΜπρον Τζέιμς απέναντι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός που όχι μόνο δεν θα χαθεί, αλλά θα ξεχωρίσει. Γιατί είναι ο πρώτος των πρώτων. Με μια μικρή επισήμανση: Είναι πρώτος όπου κι αν πάει, εκτός από το σπίτι του, γιατί εκεί όλοι έχουν (πλέον) μάτια ΜΟΝΟ για τον Λίαμ Τσαρλς, τον νεογέννητο γιο του. Αυτός τον… νίκησε κι ο Γιάννης δεν στεναχωριέται καθόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ