Νας: «Η πρώτη μου λέξη ήταν γκολ»

Νας: «Η πρώτη μου λέξη ήταν γκολ»

Ο Καναδός παλαίμαχος γκαρντ μίλησε σε Μέσο των ΗΠΑ σχετικά με την λατρεία που έχει στο ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε και για την επένδυσή του με την Μαγιόρκα.

Γνωστός για την έφεσή του στη δημιουργία, κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του στο ΝΒΑ όπου και στέφθηκε δύο φορές MVP, ο Στιβ Νας προτίμησε η μεγαλύτερη του ασίστ να δοθεί από τα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου στο χορτάρι, επενδύοντας στη Μαγιόρκα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις ΗΠΑ, ο μέτοχος -πλέον- της ισπανικής ομάδας παραδέχθηκε για ακόμη μία φορά ότι η καρδιά του χτυπάει… ποδοσφαιρικά.

«Μεγάλωσα στον Καναδά και ήμουν αρκετά τυχερός που αγωνίστηκαν για περισσότερα από 18 χρόνια στο NBA. Ωστόσο, αν και έκανα καριέρα στο μπάσκετ, η πρώτη μου λέξη ήταν «γκολ»», είπε αρχικά ο εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ και πρόσθεσε: «Οι γονείς μου ήταν από το Λονδίνο και μεγάλωσα σε μία τρελή για το ποδόσφαιρο, βρετανική οικογένεια στη δυτική ακτή του Καναδά. Νομίζω ότι η αγάπη μου για το παιχνίδι ήταν μόλις ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου, ακόμα και στη σταδιοδρομία μου στο NBA. Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν ότι είμαι μεγάλος φίλαθλος του ποδοσφαίρου και ότι ήμουν ποδοσφαιριστής ως παιδί. Είχα την ευκαιρία μέσω του TNT και του Bleacher Report να είμαι αναλυτής και δημοσιογράφος, όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ και παίζω ποδόσφαιρο. Δεν έχω παίξει μπάσκετ για έξι χρόνια, συγκεκριμένα από τότε που αποχώρησα από τα παρκέ. Μου αρέσει ακόμα το μπάσκετ και εξακολουθώ να το παρακολουθώ, αλλά το 90% του ενδιαφέροντος μου είναι ποδοσφαιρικό».

Όσο για το πως προέκυψε η ενασχόληση του με τη Μαγιόρκα; «Πραγματικά ήμουν τυχερός κατά μια έννοια. Είχα μια απίστευτα μεγάλη και επιτυχημένη σταδιοδρομία στο μπάσκετ, η οποία μου επέτρεψε να επιλέξω τι θα έκανα μετά την αποχώρηση μου από τα παρκέ. Είχα την ευκαιρία να αποτελέσω παράγοντας στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς στο MLS και να ασχοληθώ με τη Μαγιόρκα, το οποίο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι που νομίζεις ότι θα συμβεί. Με είχε πλησιάσει κάποιος και με είχε ρωτήσει: «Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μια ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου, θα θέλατε να είστε μέρος αυτού του πρότζεκτ;» Ήταν μία πραγματικά περίεργη ευκαιρία. Η Μαγιόρκα ήταν νομίζω η τρίτη πιθανότητα που εξετάσαμε στην Ισπανία. Μας άρεσε πραγματικά αυτό που είδαμε. Σκέφτηκα ήταν ένα φανταστικό μέρος, με μεγάλη ιστορία και υπήρχε η δυνατότητα να «χτιστεί» ένας νικητής εκεί», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ