Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Είναι παράνομο, λέει, να γίνουν εκλογές της ΕΠΟ το καλοκαίρι. Λες και δεν υπάρχει Γεραπετρίτης να κάνει μια τροπολογία.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

O αθλητισμός των ΗΠΑ απειλείται με οικονομική κατάρρευση

Έρευνα του Forbes κάνει λόγο για ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω του κορωνοϊού στα κορυφαία αθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών

O αθλητισμός των ΗΠΑ απειλείται με οικονομική κατάρρευση | to10.gr

Τα πάντα είναι εύθραυστα. Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει εάν καταφέρουμε, λόγω του κορωνοϊού και την έξαρσή, το πότε θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας και την καθημερινότητά μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι κάτι που απασχολεί εμάς. Τι γίνεται όμως στις ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο και τον αθλητισμό;

Το Forbes με έρευνά του έβαλε… φωτιά στις ΗΠΑ με μία έρευνά του αναφορικά με το πόσο θα επηρεαστεί ο αθλητισμός τους σε περίπτωση ολικού λουκέτου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς του, εάν δεν ξεκινήσουν οι αθλητές δραστηριότητες μέχρι και τον Ιούλιο, η οικονομική ζημιά από την πρώτη μέρα που σταμάτησαν τα πάντα θα φτάσει έως και τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Έσοδα που θα έρχονταν από τα εισιτήρια, τα δικαιώματα, τους χώρους, όσα μπορούν να δώσουν λεφτά στις ομάδες και τις λίγκες, όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες.

Σκεφτείτε πως σύμφωνα με το Forbes, μέχρι στιγμής, οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν απωλέσει 5 δισεκατομμύρια, τα οποία μεταφράζονται ως 2 δις για το MLB (μπέιζμπολ), 1,2 δις για το ΝΒΑ, 1 δις για το NCAA από την March Madness που χάθηκε, ενώ το MLS (ποδόσφαιρο), ΝHL (χόκεϊ) και Nascar ήδη χάνουν 900 εκατομμύρια δολάρια.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν παιχτούν τα πρωταθλήματα λόγω ανωτέρας βίας στο ΝΒΑ θα χαθεί σε κάθε αθλητή περίπου 1.500.000 δολάρια ο καθένας.
Γ

ια αυτό και ο Ντέιβιντ Στερν κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πραγματοποιηθεί κανονικά η υπόλοιπη σεζόν. Ακόμα και στο Λας Βέγκας, με χρονικό διάστημα που θα έχουν οι ομάδες μία προετοιμασία, στο γήπεδο που διοργανώνεται το Summer League.