Πήρε την άδεια το ΝΒΑ, τεστ σε ασυμπτωματικούς

Πήρε την άδεια το ΝΒΑ, τεστ σε ασυμπτωματικούς

Βρέθηκε η… μέση οδός κι έτσι και οι παίκτες θα κάνουν τις εξετάσεις, και τα τεστ δεν θα λείψουν από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις τίποτα δεν είναι εύκολο κι η έκφραση… «αχαρτογράφητα νερά» περιγράφει αυτό που ζούμε. Στο ΝΒΑ υπήρχε ένα δίλημμα. Από τη μια παίκτες, που δεν παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα, θέλουν να κάνουν τεστ κορωνοϊού, αφενός για να είναι βέβαιοι, αφετέρου για να ξέρουν ότι αυτό που εκείνοι έκαναν, το κάνουν κι οι υπόλοιποι, με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή. Από την άλλη, τα τεστ δεν επαρκούν για όλους τους Αμερικανούς κι ο φορέας δεν ήθελε να προκαλέσει την… κοινή γνώμη, κάνοντας ενδεχομένως και περιττές εξετάσεις, την ώρα που άλλοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν.

Αρχικά το ΝΒΑ απαγόρευσε σε ασυμπτωματικούς παίκτες κι εργαζομένους των ομάδων να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, όμως εντέλει επικράτησε η… μέση οδός. Πήρε την άδεια, ώστε να υποβάλλονται εκείνοι που θέλουν σ’ εξετάσεις, διασφαλίζοντας πως αυτά τα τεστ δεν θα τα στερηθούν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.

Αυτό αποκάλυψε το ESPN με τους Λέικερς, Κλίπερς και Μάτζικ να είναι οι πρώτες ομάδες, οι οποίες φέρονται να εξασφάλισαν τη σχετική άδεια. Όλες οι πλευρές διασφάλισαν ότι τα συγκεκριμένα τεστ δεν πρόκειται να λείψουν από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Βεβαίως, εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ομάδες που ήδη άνοιξαν τις εγκαταστάσεις τους για ατομικές προπονήσεις (Μπλέιζερς και Καβαλίερς) δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ, τήρησαν όμως αυστηρά πρωτόκολλα και πιθανότατα σύντομα θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ