Στα χαρακώματα η Βανέσα κι ο αδερφός του πιλότου

Στα χαρακώματα η Βανέσα κι ο αδερφός του πιλότου

«Γνώριζαν τους κινδύνους» υποστήριξε σε συνέντευξή του ο αδερφός του πιλότου του ελικοπτέρου, απαντώντας στη μήνυση της συζύγου.

Μπορεί να χάθηκαν όλοι στην ίδια μοιραία πτήση της 26ης Ιανουαρίου, όμως αυτό δεν αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μείνουν ενωμένοι οι συγγενείς τους, που καθένας επιχειρεί για λογαριασμό του να διεκδικήσει τη… δικαίωση για τον άνθρωπό του, με τον τρόπο που το φαντάζεται. Η σύζυγος του Κόμπ, Βανέσα Μπράιαντ μήνυσε (τον Φεβρουάριο) τον πιλότο του ελικοπτέρου, Άρα Τζορτζ Ζομπάιαν, καθώς και την εταιρία Island Express. Η αντίδραση ήρθε από τον αδερφό του πιλότου, Μπεργκ.

Ο Ζομπάιαν, μιλώντας στο «People», ισχυρίστηκε ότι οι επιβάτες στο ελικόπτερο ήταν συνυπεύθυνοι για το θανατηφόρο ατύχημα. «Ο Κόμπι και τα υπόλοιπα μέλη της πτήσης γνώριζαν τον κίνδυνο να πετάξουν. Τα μέλη της οικογένειας που επέζησαν δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσβάλουν τη μνήμη του αδερφού μου» υποστήριξε ο Μπεργκ.

Η Βανέσα είχε ισχυριστεί ότι ο πιλότος είχε παραβιάσει τους κανόνες πτήσης, πετώντας σε μια περιοχή με περιορισμένη ορατότητα, λόγω ομίχλης. Εκτός από τη σύζυγο του Κόμπι, οι οικογένειες των Αλτομπέλι και Μάουζερ υπέβαλαν χωριστά αγωγές, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία «Island Express» επέδειξε εγκληματική αμέλεια. Από την άλλη πλευρά της η εταιρία έμεινε στο ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα γίνει σχόλιο, έως ότου ολοκληρωθεί.

Η Τζένιφερ Χόμεντι, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ατύχημα, ότι δεν υπήρχε σύστημα TAWS (Σύστημα Πρόληψης και Προειδοποίησης προσέγγισης στο έδαφος) στο ελικόπτερο. Η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών συνεχίζεται, σχετικά με το ατύχημα, ενώ δεν είναι δυνατή η ανίχνευση ενδεχόμενης βλάβης του κινητήρα και μηχανικών προβλημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ