Τόμιτς: «Παίκτης σαν τον Τζόρνταν δεν θα ξαναγεννηθεί»

Τόμιτς: «Παίκτης σαν τον Τζόρνταν δεν θα ξαναγεννηθεί»

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στον Air Mike, για την κόντρα του 97 του Ολυμπιακού με τους Μπουλς και όσα κρατάει από εκείνες τις στιγμές.

Πως να ξεχάσει αυτήν την συνάντηση; Ο Μίλαν Τόμιτς πάντα θα θυμάται την αναμέτρηση με τον Μάικλ Τζόρνταν το καλοκαίρι του 1997 στο Παρίσι για το McDonalds Open.

Ο Σέρβος τεχνικός, μιλώντας  στο OPEN  σχετικά για τα τελευταία δύο επεισόδια του «The Last Dance» αναφέρθηκε στην τεράστια εμπειρία του να παίξει αντίπαλος τον Μάικλ Τζόρνταν, λέγοντας πως δεν υπάρχει καλύτερός του του στον κόσμο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία τότε. Περιμέναμε το τουρνουά, θα παίζαμε απέναντι στους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όταν ακούσαμε ότι θα παίξουμε εκεί, όλοι είπαμε για τον Μάικλ Τζόρνταν. Θέλαμε να παίξουμε μαζί τους στον τελικό. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν αντίπαλός μου ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη φάση που… προκάλεσε τον Τζόρνταν: «Ήταν μία αστεία φάση στο παιχνίδι. Είχα την μπάλα στα χέρια μου και με μάρκαρε ο Τζόρνταν. Στην επόμενη φάση τον προκάλεσα ως αστείο να παίξουμε «ένας εναντίον ενός». Τον αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό. Τέτοιος παίκτης δεν θα ξαναγεννηθεί. Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο το ταλέντο, είχε και το μυαλό να είναι πιο μπροστά απ’όλους τους αντιπάλους. Είχε και τα αθλητικά προσόντα, έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ.

Είναι δύσκολος ο δρόμος για να φτάσεις ψηλά. Στην αρχή υπήρχε αμφισβήτηση για το αν θα μπορούσε να πετύχει στους Μπουλς. Κάθε παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει. Αυτό ισχύει και για τον Τζόρνταν. Θέλει κόπο και θυσίες για να φτάσεις ψηλά. Δεν τον κατηγορώ αν ήταν σκληρός με τους συμπαίκτες του. Το έκανε για καλό, για να κερδίσει η ομάδα. Έπρεπε να το κάνει, ήταν ο ηγέτης. Είχε κερδίσει τόσα ματς μόνος του, με καλάθια που ήρθαν αφού ξεπέρασε τρεις παίκτες. Για να μείνεις στην κορυφή θέλει… κότσια».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, είπε: «Να τελειώσει το κομμάτι με την πανδημία και θα δούμε εμείς τι θα κάνουμε με τις ομάδες. Περιμένουμε την ανακοίνωση της Euroleague. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει κίνηση. Αρχές Ιουνίου θα υπάρχουν προτάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ