Το ΝΒΑ θρηνεί την απώλεια του θρυλικού Τζέρι Σλόαν

Το ΝΒΑ θρηνεί την απώλεια του θρυλικού Τζέρι Σλόαν

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των Τζαζ, ο κόουτς Σλόαν, νικήθηκε. Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον χαμό του 78χρονου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Καρλ Μαλόουν είχε καλέσει όλους τους φίλους του αθλήματος (και όχι μόνο) να προσευχηθηούν για τον Τζέρι Σλόαν. Ο πρώην ΝΒΑερ είχε αποκαλύψει ότι ο κόουτς, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας για τη Γιούτα, ήταν σε κακή κατάσταση. Στα 78 του, με πολλά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο μπάσκετ.

Από το 1988 μέχρι το 2011 ο κόουτς Σλόαν δέσποζε στον πάγκο των Τζαζ. Πάλεψε με τη νόσο του Πάρκινσον, υπέφερε από άνοια, το αμυντικό του σύστημα κατέρρευσε και το μεσημέρι έχασε τη μάχη. Οι Τζαζ γνωστοποίησαν το κακό μαντάτο, αποχαιρετώντας τον άνθρωπο, στον οποίο χρωστούν πάρα πολλά, ενδεχομένως και το γεγονός ότι υπάρχουν στον κόσμο του ΝΒΑ.

Ο εκλιπών ήταν μέλος του Hall Of Fame, τα κατορθώματά του ήταν αξεπέραστα. Πάνω από 1.000 νίκες σε έναν σύλλογο, 15 σερί χρονιές συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά αυτά είναι… αριθμοί. Σημαντικοί, ειδικά για το μπάσκετ, που στηρίζει την ύπαρξή του στη στατιστική και στα νούμερα, αλλά παραμένουν αριθμοί. Το σημαντικότερο επίτευγμά του είναι οι παίκτες που έβγαλε, είναι οι σταρ που μιλούν γι’ αυτόν, που τον είδαν σαν δεύτερο πατέρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ