Σίμονς: «Αρκετά πια. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας»

Σίμονς: «Αρκετά πια. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας»

Ο σταρ των Σίξερς πήρε θέση, αυξάνοντας τις φωνές των παικτών του ΝΒΑ, που αντιδρούν στον ρατσισμό, που δεν αντέχουν άλλον Φλόιντ.

Ο κόσμος του ΝΒΑ έχει συγκλονιστεί, όπως κι ολόκληρη η Αμερική, ολόκληρος ο πλανήτης, από την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Καθημερινά, αστέρες του ΝΒΑ (κι όχι μόνο) ενώνουν τις φωνές τους, στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού, δείχνουν την ενόχλησή τους για την άδικη απώλεια μιας ζωής, για την αστυνομική βία.

Ο Μπεν Σίμονς δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορος. Ο σταρ των Σίξερς κάλεσε τον κόσμο να σταθεί απέναντι στον ρατσισμό, να δράσει για να μην υπάρξουν άλλα θύματα, να μην συνεχιστεί το κακό. Κι είναι αλήθεια πως όσα έγραψε, δείχνουν έναν άνθρωπο με συγκροτημένη σκέψη κι άποψη. Κι η σύνδεση της δολοφονίας του Φλόιντ με αυτή του Άρμπερι, το μπλουζάκι που φόρεσε, όλα είχαν τη σημασία τους.

Το μήνυμά του: «Βλέποντας τις ειδήσεις τις τελευταίες εβδομάδες κι ακούγοντας την κατακραυγή, σκέφτηκα πάρα πολλά. Είναι η ώρα για όλους, απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, να νιώσουν άνετα με αυτές τις φωνές και να ενώσουν τη δική τους, για το θέμα του ακραίου ρατσισμού, που υπάρχει στην κοινωνία μας σε έντονο βαθμό.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι και δεν πρέπει να ξαναδούμε τραγωδίες, όπως αυτή του Τζορτζ Φλόιντ, ή του Αχμάντ Άρμπερι, ξανά και ξανά. Πριν από έξι χρόνια φόρεσα αυτό το μπλουζάκι για να δείξω αλληλεγγύη και να συνεχίσω να παλεύω. Αρκετά πια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ