Εκεί που ο Λε Μπρον θα νικά για πάντα τον G.O.A.T

Εκεί που ο Λε Μπρον θα νικά για πάντα τον G.O.A.T

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν η επιτομή του «Shut up and dribble». Και αυτό δεν θα σβήσει ποτέ.

«Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ! Ή είναι ακόμα θολό για εσάς;».

Οι οκτώ λέξεις του Λε Μπρον Τζέημς για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Το μήνυμα του «Βασιλιά» που ταξίδεψε σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω των social media υπενθυμίζοντας την άλλη εικόνα της Αμερικής. Εκείνης που κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται εν έτη 2020.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σούπερ σταρ των Lakers παρεμβαίνει δημόσια για υποθέσεις πολύ μεγαλύτερες από το μπάσκετ. Προφανώς δεν είναι και η τελευταία.

Ίσως όμως είναι η πιο «ενδιαφέρουσα» σε ότι αφορά στο timing καθώς πολλοί είδαν πίσω από το μήνυμα αυτό, μια αληθινή απάντηση στη Τζόρνταν-μανία. Στην… τέταρτη παρουσία του Air στα παρκέ μέσα από το last dance του ESPN.

Η ηχηρή απάντηση του καλύτερου των καιρών μας σε ένα «παρκέ» που ο Air συνειδητά δεν αγωνίστηκε ποτέ. Σε εκείνο του ακτιβισμού και του ενδιαφέροντος για όσα συμβαίνουν στον αληθινό –σκληρό κόσμο-.

Πως το είχε πει το ΄90 για τον υποψήφιο των δημοκρατικών, Χάρβει Γκραντ, ο Air Μάικ: «Και οι Ρεπουμπλικάνοι φοράνε NIKE». Δεν είχε άδικο. Δεν περίμενε όμως ποτέ ότι εκείνες οι κουβέντες του 30 χρόνια μετά θα ήταν στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο επιχείρημα όλων εκείνων που ζητούν περισσότερα από τον «καλύτερο όλων των εποχών» . Κάτι παραπάνω από το «Shut up and dribble» μέχρι να γίνεις δισεκατομμυριούχος.

Για τον Λε Μπρον ήταν πάντα έτσι. Από το 2003 όταν βρέθηκε στο νο1 του draft.

Μια μόνιμη σύγκριση με το… παρελθόν.

Μια μόνιμη σύγκριση με τον Μάικλ Τζόρνταν για τον τίτλο του G.O.A.T. Σύγκριση που αναπόφευκτα βγάζει πάντα το παρόν ηττημένο από το παρελθόν.

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποδείχθηκε ανίκητος στο πέρασμα των χρόνων. Στη συνείδηση όλων ήταν ο καλύτερος σκόρερ, ο μεγαλύτερος ηγέτης, ο αληθινός πρωταθλητής. Εκείνος που άλλαξε την ιστορία του ΝΒΑ το οποίο βρέθηκε στην εποχή του να μεταδίδεται σε περισσότερες από 200 χώρες τηλεοπτικά.

Το Last dance, το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του ESPN που έκανε θραύση στις ημέρες της καραντίνας, ήρθε να υπενθυμίσει όλα αυτά στους παλιότερους και να τα μάθει στους νεότερους.

Θύμισε όμως επίσης πως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών δεν έδειξε ποτέ να ενδιαφέρεται πραγματικά για εκείνα που απασχολούν εκείνους που τον είχαν αφίσα στο δωμάτιο του.

Ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με την… άλλη Αμερική που δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει.

Και σε αυτό το επίπεδο η «ήττα» του από το «σήμερα» των σπορ είναι δεδομένη.

Οι αθλητές ήταν, είναι και θα είναι κοινωνικά πρότυπα. Δεν πρέπει μόνο να ντριμπλάρουν και να το βουλώνουν. Επιβάλλεται να έχουν άποψη και να την διατυπώνουν. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούν την τεράστια δημοφιλία τους για έναν καλύτερο κόσμο. Έχουν υποχρέωση να συμβάλουν για έναν καλύτερο κόσμο. Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν το έκανε ποτέ. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να είναι πάντα εκεί σε μέρες σαν αυτές για να το υπενθυμίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ