Κούκοτς: «Ο Τζόρνταν ήταν αφεντικό, αλλά δεν ζητούσε από τους άλλους κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος»

Κούκοτς: «Ο Τζόρνταν ήταν αφεντικό, αλλά δεν ζητούσε από τους άλλους κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος»

Ο Τόνι Κούκοτς μίλησε για τη συνεργασία του και τη συνύπαρξή του στους Σικάγο Μπουλς με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Σε ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης που προέκυψαν από το «Last Dance» αναφέρθηκε ο Τόνι Κούκοτς.

Με αφορμή τις μαρτυρίες συμπαικτών του ότι ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, ο Κροάτης επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν αλήθεια, χωρίς ωστόσο να εξαιρεί τον εαυτό του απ’ αυτά που ζητούσε.

Παράλληλα αποθέωσε τον Στιβ Κερ για την πορεία του ως παίκτης και προπονητής, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησε και για τον Σκότι Πίπεν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κούκοτς:

Για τον Μάικλ Τζόρνταν: «Ο Τζόρνταν ήταν το αφεντικό στους Μπουλς. Με ρωτούν συχνά πώς είναι ο Μάικλ. Ως άνθρωπος, ήταν εξαιρετικός. Απέναντί μου πάντα ήταν σωστός. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν μέσα σε μια ομάδα, ειδικά όταν έρχεται ένας νέος παίκτης. Ποτέ, όμως, δεν ζητούσε από τους άλλους να κάνουν κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος. Ήταν ένας ξεχωριστός αθλητής. Βέβαια, ήταν δύσκολο να καταλάβει ο ίδιος γιατί οι άλλοι δεν μπορούσαν να τον φτάσουν. Ήταν ξεχωριστός, ως ηγέτης και αξίζει τα έξι πρωταθλήματα που έχει».

Για τον Στιβ Κερ: «Είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Έφτασε το μάξιμουμ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Είχε μια πρόταση από τον Φιλ Τζάκσον να γίνει προπονητής των Νικς. Όμως, ήξερε γιατί έμενε πίσω. Μετά διάλεξε τους Ουόριορς, βλέποντας την προοπτική τους. Πίστεψε πως θα τα καταφέρει μαζί τους. Παράλληλα, πέρασε 20-30 χρόνια δίπλα στους κορυφαίους, τον Τζάκσον και τον Γκρεγκ Πόποβιτς».

Για τον Σκότι Πίπεν: «Για πάντα θα λέω πως ο Σκότι με βοήθησε πιο πολύ από όλους τους συμπαίκτες μου στο Σικάγο. Είναι καλός άνθρωπος, δεν είναι εγωιστής. Ήταν ανεκτικός απέναντι στις αποφάσεις της διοίκησης. Εμένα με έφεραν στην ομάδα ως παίκτη του Τζέρι Κράουζ. Έγιναν κάποιες δηλώσεις στις εφημερίδες για να δημιουργηθεί θόρυβος. Όμως, ποτέ δεν ένιωσα πως είχε κάτι εναντίον μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ