Οι παίκτες των Λέικερς δηλώνουν ενωμένοι στην κοινωνική δικαιοσύνη

Οι παίκτες των Λέικερς δηλώνουν ενωμένοι στην κοινωνική δικαιοσύνη

Οι Λέικερς παραμένουν αδιαίρετοι σχετικά με την επανέναρξη παρά τα όσα ακούγονται στην άλλη πλευρά του Ατκαντικού.

Αν και αρκετοί παίκτες του ΝΒΑ φέρεται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επανέναρξη της σεζόν, ως διαμαρτυρία ενάντια στο ρατσισμό και την κοινωνική αδικία, το ESPN ανέφερε ότι οι παίκτες των Λος Άντζελες Λέικερς παραμένουν αδιαίρετοι σχετικά με την επανέναρξη.

Αυτό έγινε μια μέρα αφότου ο αναπληρωματικός σέντερ της ομάδας, Ντουάιτ Χάουαρντ δήλωσε στο CNN ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα να ξαναρχίσει το μπάσκετ ενόψει των διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε ολόκληρο το έθνος μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη τον περασμένο μήνα.

Σε αντίθεση με τη δήλωση του Χάουαρντ, ωστόσο, οι περισσότεροι παίκτες των Λέικερς είπαν στο ESPN ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα.
«(Δεν υπάρχει) διαχωρισμός», είπε ένας παίκτης των Λέικερς στο ESPN ενώ ένας άλλος τόνισε: «Ακόμα έχουμε λίγο χρόνο για να λύσουμε κάποια πράγματα ως πρωτάθλημα και ως ομάδα».

Ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, Καϊρί Ιρβινγκ, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε πιέσεις σε συναδέλφους, να αποκηρύξουν την προγραμματισμένη επανέναρξη της σεζόν ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού, ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Σαμς Σαράνια του «The Athletic», ο Ιρβινγκ είπε σε περισσότερους από 80 παίκτες σε τηλεδιάσκεψη, τα εξής: «Δεν υποστηρίζω τη μετάβαση στο Ορλάντο. Κάτι μου βρωμάει… Είμαι πρόθυμος να εγκαταλείψω ότι έχω για κοινωνική μεταρρύθμιση».

Το ESPN ανέφερε ότι οι Λέικερς είχαν αρχικά ανησυχίες αφού άκουσαν τα σχόλια του Χάουαρντ, αλλά ο ατζέντης του, Τσαρλς Μπρίσκο, είπε ότι ο Χάουαρντ δεν έχει λάβει απόφαση για να παίξει αυτή τη σεζόν καθώς δεν έχει σκεφτεί το μπάσκετ τις τελευταίες εβδομάδες.
«Η δήλωση αφορούσε την κοινωνική αδικία και τον ρατσισμό», δήλωσε ο Μπρίσκο στο ESPN. «Ωστόσο, όλοι εξακολουθούν να μιλούν για το εάν πρέπει να παιχτεί μπάσκετ. Δεν λέει ότι δεν πρέπει να παίζεται μπάσκετ. Απλώς λέει ότι δεν πρέπει να παίρνεις την προσοχή από το τι συμβαίνει στη χώρα για να μιλάς για μπάσκετ που είναι απλώς ένα άθλημα, στο τέλος της ημέρας. Αλλά αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους που πεθαίνουν στους δρόμους, είναι κάτι πραγματικό. Αυτή η δήλωση, δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό. Είχε σχέση με τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία».

Την Κυριακή ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, Πάτρικ Μπέβερλι έγραψε στο twitter ότι αν ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι έτοιμος να παίξει, τότε όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να συνεχίσουν.

«Οι μπασκετμπολίστες μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Αν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είπε ότι θα παίξει, τότε όλοι θα παίξουμε. Δεν είναι προσωπικό, είναι απλώς ΔΟΥΛΕΙΑ».

Το NBA έχει σταματήσει από τις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το πρωτάθλημα σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν που είχε διακοπεί και τα πλέι οφ στο Walt Disney World Resort στο Ορλάντο της Φλόριντα. Τα καμπ προετοιμασίας θα διεξαχθούν 9-29 Ιουλίου πριν από την έναρξη της σεζόν στις 30 Ιουλίου.

Ο Τζορτζ Φλόιντ, ένας μαύρος, δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου όταν ένας λευκός αστυνομικός γονάτισε στο λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά. Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμιες διαμαρτυρίες ενώ ομάδες από όλα τα αθλήματα σε όλες τις ΗΠΑ έχουν μιλήσει δημόσια ενάντια στον ρατσισμό, με αρκετές ομάδες να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ